15. 06. 2017 Zodpovedné podnikanie

Nepotrebné mobilné telefóny pomáhajú aj naďalej

Orange každý z nich premení na 50 centov a venuje ich neziskovej organizácii Magna – deti v núdzi.

Počas trvania všetkých trinástich zberných období nepotrebných mobilných zariadení priniesli zákazníci do predajní Orangeu už 238 515 mobilov. K tomuto objemu pomohlo nedávno ukončené trináste obdobie, do ktorého sa zapojilo 5 441 zákazníkov. Tí spolu odovzdali 16 287 nepotrebných mobilných zariadení. Každé z nich čaká rovnaký osud, pričom pomôže hneď dvakrát. Jednak jeho ekologické zlikvidovanie chráni samotnú prírodu a vďaka tomuto projektu sa každé zariadenie premení na 50 centov určených na podporu dobrej veci – na poskytovanie zdravotnej a sociálnej starostlivosti pre deti a ich rodiny počas humanitárnych kríz, konfliktov, epidémií, hladomoru a prírodných katastrof. Vďaka nepotrebným mobilom a ekologicky cítiacim zákazníkom organizácii Magna poputuje suma 8 143,50 eur.

Dlhodobá ekologická iniciatíva spoločnosti Orange takto pomáha už od roku 2013 a je dôkazom toho, že aj nepotrebné telefóny nie sú vždy úplne na zahodenie. Zber starých mobilov pod hlavičkou „Zo svojho starého mobilu chcem dostať to najlepšie” pokračuje aj v ďalších mesiacoch. Nasledujúca zbierka potrvá od 1. júna do 30. septembra 2017 a finančný výťažok z nej bude určený pre nezávislé záujmové združenie občanov a právnických osôb Liga za duševné zdravie. Tentokrát 50 centov z každého odovzdaného a ekologicky zrecyklovaného telefónu finančne pomôže organizácii, ktorej poslaním je aktívna podpora duševného zdravia. Pôsobí najmä na poli zlepšenia podmienok a života duševne chorých, ako aj v oblasti prevencie duševných porúch. Zákazníci, ktorí do konca septembra 2017 odovzdajú svoj starý mobil v predajni Orangeu môžu navyše každý mesiac hrať o 10 špičkových telefónov Huawei P10.

Viac informácií o aktuálnej zbierke nepotrebných mobilných telefónov nájdete na tejto linke.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.