23. 01. 2018 Zodpovedné podnikanie

Nosene: Chceme poskytovať minimálne takú kvalitnú pomoc ako doteraz

Prioritou spoločnosti, ktorá sa pýši minuloročným titulom Dobrý partner komunity, je pomáhať týraným ženám.

Tím spoločnosti Nosene ocenený v kategórii Dobrý partner komunity

Spoločnosť Nosene je „obchod s dobrým pocitom a voňavým oblečením“. Starému oblečeniu vdychuje nový život a to dvojako – predáva ho vo svojom obchodíku a zároveň menej vhodné kusy odevov mení na úplne nové výrobky. Vďaka tomu úspešne presadzue trend recyklovanej módy a napomáha šetreniu životného prostredia.  Navyše, v rámci projektu „Nákup, ktorý pomáha – pomoc týraným ženám“ putuje časť výťažku z každej kúpy na pomoc týraným ženám. Práve za tento projekt získala spoločnosť ocenenie Via Bona Slovakia v kategórii Dobrý partner komunity.

Aj o tom, akú hodnotu pre spoločnosť predstavuje ocenenie Via Bona, sme sa rozprávali s Katarínou Hutyrovou, spoluzakladateľkou Nosene.

Čo pre vás znamenalo, že ste v kategórii Dobrý partner komunity získali ocenenie Via Bona Slovakia za rok 2016?

Ocenenie, ktoré sme získali pre nás a náš tím, znamenalo, že v našom projekte nevidíme zmysel iba my. Rovnakého názoru sú totiž aj odborníci z tejto oblasti. Bol to pre nás moment, kedy zistíte, že nemusíte byt veľká korporácia s dlhoročným zázemím, aby ste mohli získať takéto ocenenie. S veľkou pokorou si to vážime a je pre nás veľkou cťou byť nositeľom ocenenia Via Bona.

Kam ste sa za posledný rok posunuli?

V priebehu uplynulého roku sme otvorili pobočku v Banskej Bystrici a nadviazali viacero spoluprác. Prostredníctvom našich aktivít sme dokázali opäť pomôcť nielen finančne, ale aj hmotne, týraným ženám. To bolo a bude prioritnou oblasťou, ktorej sa chceme aj ďalej venovať.

Akým zodpovedným aktivitám sa v súčasnosti venujete? Čo je pre vás najväčšou prioritou do budúcnosti?

Aktuálne sú naše aktivity takmer rovnaké ako pri získaní ocenenia. Pridali sme však možnosť odprezentovať firmám naše aktivity v oblasti pomoci týraným ženám. Tie sú spojené s praktickými workshopmi zameranými na upcycling oblečenia a jeho recykláciu. Hlavnou prioritou je pre nás udržanie projektu a rozšírenie sa do ďalších miest. Chceme poskytovať minimálne takú kvalitnú pomoc ako aj doteraz, prípadne ešte kvalitnejšiu.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.