13. 03. 2017 Zodpovedné podnikanie

Poisťovňa Slovenskej sporiteľne spestrila rok v krízovom centre

Rok 2016 bol pre Bránu do života plný zaujímavých akcií, ktoré pripravili zamestnanci Poisťovne Slovenskej sporiteľne.

Poisťovňa Slovenskej sporiteľne (PSLSP) dlhodobo podporuje najmä občianske združenie Brána do života, ktoré sa venuje obetiam domáceho násilia. Klienti krízového centra  si za predošlý rok užili rôznorodé aktivity, o ktoré sa postarali samotní zamestnanci poisťovne.

Oslavovanie sviatkov počas celého roka

Klienti krízového centra a zamestnanci PSLSP sa stretávali pri oslavách najväčších sviatkov v roku.  Spoločne si pripomenuli  sviatok zaľúbených, počas ktorého deti vytvorili reťaz lásky z papierových srdiečok a špagátov. Zároveň generálny riaditeľ PSLSP Ing. Martin Kaňa pri tejto príležitosti odovzdal do užívania zrekonštruovanú bezbariérovú garsónku. Takto sa centrum sprístupnilo aj imobilným klientkam. O mesiac neskôr, počas Veľkej noci, bola pre deti pripravená tvorivá aktivita pre skrášlenie centra. Zimné mesiace si spríjemnili sladkou odmenou od Mikuláša, ktorú si pred dverami našili všetci klienti, bez ohľadu na vek .. A na Vianoce sa zamestnanci PSLSP postarali o to, aby si každý z Brány pod stromčekom našiel svoj vysnívaný darček.

Vyrábanie veľkonočnej výzdoby na skrášlenie centra

Za kultúrou do Bratislavy i na Donovaly

Rok 2016 bol prestupný a deň navyše, 29. február,  využili klienti centra naplno. Divadelné predstavenie od talianskeho autora A. Baricca, Legenda o pianistovi, ktoré sa konalo na nezvyčajnom mieste – na lodi. Na deň detí sa zase deti i rodičia vydali Vláčikom Prešporáčikom naprieč historickou časťou hlavného mesta. Počas jazdy sa dozvedeli mnoho zaujímavých faktov z histórie Bratislavy. V lete sa vydali schladiť do kina pri Dobe Ľadovej 5. Film zabavil, každý si pochutil na tradičných „kinových pochutinách“ a deťom sa navyše ušli aj hračky s tematikou filmu. V septembri na ne navyše čakalo priam čarovné  prekvapenie – výlet do magickej dedinky Habakuky. Tá svojich malých návštevníkov vtiahla okamžite do originálnej atmosféry slovenských rozprávok. Deťom (a určite aj dospelým) sa odtiaľ odchádzalo len ťažko.

Deň detí strávený v uliciach Bratislavy

Zdravie predovšetkým

PSLSP nepochybne myslí aj na zdravý životný štýl. Preto sa jej zamestnanci rozhodli zúčastniť aj tradičného podujatia  – volejbalového turnaja. Naviac, počas celého roka navyše nosia klientom rôzne druhy chutného ovocia. Aj takto sa snažia u detí vytvoriť návyk na pohyb a zdravé stravovanie.

Z účastníkov volejbalového turnaja sršala spokojnosť.