18. 09. 2015 Nadácia Pontis

Prispejte chorému Filipkovi na potrebné rehabilitácie

Filipko nechodí, pohybuje sa štvornožky, nevie sa sám obliecť, obuť, najesť, umyť sa, vo všetkom potrebuje pomoc. Potrebuje intenzívne rehabilitovať.

Filipko s rodinou

„Aby som Vám trocha priblížila našu rodinku, začnem asi tým, že mám 40 rokov a sama vychovávam 17-ročného syna Tadeáša a 8,5-ročné trojčatá Filipa, Denisa a Olivera,“ začína svoj príbeh Filipova mama. „Filipko má narodenia diagnostikovanú detskú mozgovú obrnu stredne ťažkého stupňa s prevahou na dolné končatiny a pravú stranu. Asi od jedného roka pribudla epilepsia a tiež nosí okuliare,“ dodáva. Aj napriek svojmu zdravotnému stavu sa však snaží napredovať, reč sa zlepšuje, avšak nôžky a rúčky ho až tak nepočúvajú. „Samozrejme má aj chvíľky, keď odmieta všetko a všetkých,“ pokračuje odvážna mama , „ale keď sa potom usmeje a povie „maminka“, svet je hneď oveľa krajší.“

Ako pomôcť?

Ako každý rodič aj pani Miháliková túži, aby takých chvíľ bolo čo najviac. Trojtýždňová komplexná rehabilitácia v rehabilitačnom centre v Prešove, ktorú chlapcovi odporučili lekári stojí až 900,-€. Aj preto sa rodina obrátila na dobrých ľudí so žiadosťou a pomoc. Navštívte stránku www.srdcepredeti.sk a pomôžte bankovým prevodom na tento účel do soboty 26.9.2015. Peniaze, ktoré sa vyzbierajú nad sumu 900,- € potrebnú na komplexnú rehabilitáciu, pôjdu na Spoločné konto pre deti a budú prerozdelené Nadáciou Pontis medzi ďalšie detské príbehy.