20. 10. 2016 Zodpovedné podnikanie

Seniori z východného Slovenska sa učia práci s počítačom

Do decembra budú dobrovoľníci zo spoločnosti T-Systems Slovakia učiť seniorov, ako môžu využívať moderné komunikačné technológie.

Kurz

Keď dreli školské lavice oni, nestáli na nich ešte žiadne počítače, klávesnice ani myšky. To im ale vôbec neprekáža. To, čo sa za mladi naučiť nemohli, môžu sa naučiť teraz. A spoločnosť T-Systems Slovakia im v tom chce pomôcť. Koncom septembra už po šiestykrát spustila spoločnosť IT kurz pre seniorov z Košického a Prešovského kraja “AjTy Senior”. V Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Košiciach, v učebni IT LAB, tak privítali dvadsiatich húževnatých študentov, ktorých priemerný vek je 67 rokov.

Kurz potrvá do decembra a každý týždeň sa počas hodiny študenti naučia niečo nové. Ako bezpečne kupovať veci cez internet, ako chatovať s vnúčatami cez more a diaľku, ako cez internetové vyhľadávače nájsť nové recepty, alebo ako si cez rôzne webové kanály pozrieť zaujímavé videá.

To všetko a ešte viac budú študentov učiť na dobrovoľníckej báze zamestnanci spoločnosti. Individuálny prístup, kedy v laviciach priamo so seniormi sedí jeden dobrovoľník a je im tak počas celého kurzu pomocníkom, je základom úspechu a často aj začiatkom nových priateľstiev.

 

Zdroj: TS T-Systems Slovakia

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.