27. 06. 2018 Zodpovedné podnikanie

Skanska podáva pomocnú ruku

Dobrovoľnícky program Skanska – Podaj ruku vstúpil v predposledný májový týždeň do svojho piateho ročníka.

Zamestnanci spoločnosti Skanska už piatykrát vyšli zo svojich kancelárií i stavieb, aby venovali jeden deň dobrovoľníckej práce rôznym sociálnym centrám, školám či verejným priestorom. V dvanástich mestách naprieč celou ČR a SR sa do pomoci zapojilo 167 dobrovoľníkov, ktorým zamestnávateľ poskytuje na tento účel deň plateného voľna.

Všetci znovu potvrdili, že im nie je ľahostajné okolie, kde pôsobia a chcú byť nielen dobrým staviteľom, ale i dobrým susedom. Odpracovali vyše 1 200 hodín a vykonali množstvo práce pri úprave areálov, záhrad či ihrísk, kde kopali, natierali, sadili a pomáhali.

Dobrovoľnícke práce získavajú medzi zamestnancami na popularite, nakoľko pomáhajú nielen budovať dobré vzťahy s externou komunitou, ale sú dôležité i pre budovanie vzťahov medzi kolegami. Za päť rokov sa do projektu zapojilo vyše tisíc dobrovoľníkov spoločnosti Skanska.

Projekt Podaj ruku postúpil aj do finálovej trojice národnej ceny v kategórii Dobrovoľnícky projekt roka, ktorej slávnostné odovzdávanie sa uskutočnilo v bratislavskej Redute 30. mája 2018. Nominovaných dobrovoľníkov ocenil aj prezident SR Andrej Kiska, ktorý ich prijal v prezidentskom paláci, kde za pomoc poďakoval všetkým dobrým a ochotným ľuďom.