06. 10. 2012 Nadácia Pontis

Srdce pre deti darovalo špičkový inkubátor!

Zachráni životy tých najbezbrannejších! Srdce pre deti pomáhalo opäť v nemocniciach.

V rámci úspešného projektu dostala včera Detská fakultná nemocnica (DFN) v Košiciach prenosný inkubátor, ktorý výrazne zlepší starostlivosť v celom regióne. Tento špičkový prístroj za takmer 32­tisíc eur prišiel podľa prednostu kliniky doslova v hodine dvanástej!

„Keďže v spolupráci Nového Času a Jojky sa v rámci projektu Srdce pre deti vlani vyzbieralo až vyše 800­tisíc eur, túto úžasnú sumu sme sa rozhodli venovať nielen rodinám, ale pomáhame aj nemocniciam a neziskovkám,“ povedala šéfredaktorka Nového Času Júlia Kováčová. Včera odovzdala v Detskej fakultnej nemocnici symbolický šek v hodnote 31 942 € na kúpu prenosného inkubátora. Pomoc prišla naozaj v hodine dvanástej, lebo stará verzia inkubátora už doslúžila a na náhradu nemali dostatok financií. Prednosta kliniky neonatológie Peter Krcho síce potvrdil, že v súčasnosti ešte občas využívajú jú aj inkubátor s rokom výroby 1972. No súčasný model je mercedesom medzi „Nový inkubátor pomôže zachrániť životy stoviek detí, ktoré sú v ohrození. Nielen pre nízku pôrodnú váhu, ale aj rôzne komplikácie. Inkubátor umožňuje nielen umelú pľúcnu ventiláciu, ale aj zvlhčuje vzduch, čiže skôr sa podarí udržať vhodnú teplotu,“ spomenul výhody prednosta. Vďaka podvozku je inkubátor taktiež oveľa bezpečnejší pri prevozoch. Len v tomto roku už v DFN v inkubátoroch previezli takmer 130 detí a ich počet narastá. Ide o novorodencov v rámci kraja od 500 do 4 500 gramov. 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.