03. 05. 2017 Nadácia Pontis

Študenti stredných škôl predstavia svoje podnikateľské nápady

Stredoškoláci zo Spišskej Novej Vsi po polroku práce predstavia vo štvrtok (4. 5.) svoje biznis plány.

Spišská Nová Ves 3. mája (TASR) – V programe iNOVEum sa počas finále predstaví osem tímov. Program iNOVEum sa rozbehol na začiatku školského roka 2016/2017. Študenti spišskonovoveského regiónu najprv absolvovali odborné prednášky, na základe ktorých sa mohli do programu prihlásiť a spolu so skúsenými mentormi hľadať „diery na trhu“. Výsledkom je osem prototypov výrobkov či aplikácií, ktoré by mali uľahčiť život rôznym skupinám ľudí.

Ako TASR informovala PR manažérka Nadácie Pontis Simona Gembická, študenti vytvorili projekty na cestovný vankúš, lampu nabíjajúcu smartfón, slnečné okuliare, ktoré menia farbu, vyhľadávač najvýhodnejších cien pre pravidelné nákupy, značku oblečenia pre mladých, box na balenie jedla, vyhrievaný neoprén či nafukovací stan, ktorý nikdy nevytopí. „Väčšina z projektov už spustila kampane na svoje produkty. Niektoré získali už prvé predobjednávky a jeden tím dokonca aj prvých dvoch testovacích zákazníkov z radov gastropodnikov,“ uviedla Gembická.

„So študentmi sme pracovali niekoľko mesiacov. Naučili sme ich, ako nájsť dobrý nápad a rozpoznať jeho potenciál, aby nestrácali energiu s neperspektívnymi projektmi. Pomohli sme im nastaviť biznis model a upraviť nápad do životaschopnejšej podoby. Cieľom bolo naučiť ich, ako otestovať nápad v malom a rozmýšľať prozákaznícky,“ priblížil Juraj Kováč z iniciatívy Rozbehni sa! Vo finále sa predstaví osem biznis nápadov od 18 študentov, ktorí budú svoje prototypy prezentovať 4. mája od 13.00 h v spoločnosti Embraco Slovakia v Spišskej Novej Vsi. Najlepší môžu získať podporu až do výšky 15.000 eur.

Program realizuje Nadačný fond Embraco pri Nadácii Pontis, v spolupráci s iniciatívou Rozbehni sa! a coworkingom Eastcubatorom.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.