15. 02. 2017 Nadácia Pontis

Úrad v Dúbravke zaviedol pre nepočujúcich služby online tlmočníka

BRATISLAVA. Nepočujúci obyvatelia bratislavskej Dúbravky môžu pri komunikácii s miestnym úradom využiť služby online tlmočníka.

Zdroj: SME/Ján Krošlák

O možnosti pre občanov so sluchovým postihnutím informuje web mestskej časti. Bezplatnú službu možno využiť v pondelok, stredu a piatok v čase od 8.00 do 20.00 h. Funguje cez Skype, používatelia preto na spojenie s tlmočníkom potrebujú počítač, tablet alebo smartfón s webkamerou. „Online tlmočníka môžete využívať pri riešení akýchkoľvek situácií,“ uisťuje mestská časť a odkazuje i na internetovú stránku s podrobnejšími informáciami o tom, ako možno službu využívať.

Službu sprístupnil aj Mestský úrad v Hurbanove, komunikáciu s nepočujúcimi prostredníctvom online tlmočníka zaviedla i prešovská radnica. Ako vysvetlila hovorkyňa krajského mesta Veronika Kmetóny Gazdová, v Prešove žije početnejšia skupina nepočujúcich ľudí, v meste je aktívna Slovenská únia sluchovo postihnutých i občianske združenie Priatelia sluchovo postihnutých detí, navyše má v metropole Šariša sídlo i Spojená škola pre deti s poruchami sluchu. „Preto mesto využíva technické možnosti na zlepšenie komunikácie s touto skupinou svojich obyvateľov,“ uviedla hovorkyňa.

Platforma online pomoci pod názvom Online tlmočník vznikla v roku 2015 ako jedna z cielených aktivít Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Pontis, ktorý už 14 rokov pomáha nepočujúcim riešiť a skvalitňovať ich každodenné výzvy.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.