26. 02. 2013 Nadácia Pontis

V Medickej záhrade bude aj kútik na cvičenie pre seniorov

Pribudne tam pre nich viacúčelový športovo-relaxačný priestor

V bratislavskej Medickej záhrade si budú môcť v lete zacvičiť aj seniori. Pribudne tam pre nich viacúčelový športovo-relaxačný priestor, kde si budú môcť zlepšiť svoju kondíciu. Informoval staromestský hovorca Tomáš Halán. Okrem miesta na cvičenie by v Medickej záhrade mal pribudnúť aj priestor pre aktívny oddych, návštevníci si teda budú môcť zahrať napríklad petangue či podobné hry. Počas leta by tak mali v Medickej záhrade pribudnúť športové zostavy na posilňovanie koordinácie svalov tela, nôh či rúk i na zvyšovanie pohyblivosti kĺbov. Pri príprave a realizácii projektu budú pomáhať aj samotní návštevníci Medickej záhrady. „Oslovíme aj členov Rady seniorov, ktorí nám pomôžu pri výbere športových prvkov do záhrady. Okrem toho budeme spolupracovať aj s mamičkami z rodinného centra Prešporkovo a dobrovoľníkmi,“ povedala Rosová. Medická záhrada je súčasťou pamiatkovo chráneného areálu, ako informoval Halán, umiestnenie prvkov budú preto konzultovať s odborníkmi a pamiatkovým úradom. Prvky na cvičenie chcú rozmiestniť tak, aby nenarušili charakter ani historické hodnoty záhrady. Pri vstupe do záhrady osadia tiež tabuľu s informáciami ako používať jednotlivé prvky na cvičenie. Projekt Medická záhrada pre všetkých získala 7 000 eur z grantového programu Pozitívna energia pre šport, ktorý organizuje Nadácia Pontis z Nadačného fondu ZSE.