30. 04. 2015 Zodpovedné podnikanie

V utorok otvárame prihlasovanie na Naše Mesto

Už v utorok 5. mája spúšťame prihlasovanie na dobrovoľnícke aktivity počas Nášho Mesta.

Chcete pomôcť svojmu okoliu alebo aspoň jeden deň robiť niečo zmysluplné? Už v utorok 5. júna spúšťame prihlasovanie na najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva v strednej Európe Naše Mesto. Ide po vzore podujatia New York Cares, kedy sú Newyorčania v uliciach a skrášľujú svoje mesto.

Otvárame prihlasovanie

Na stránke www.NaseMesto.sk si budete môcť už v utorok od 10.00 hodiny vybrať, či chcete svoj čas venovať klientom v sociálnych zariadeniach a organizáciách, pomáhať pri úprave a skrášľovaní verejného priestoru, maľovať a čistiť alebo pomáhať hlavou a odovzdávať svoje vedomosti a skúsenosti ľuďom organizáciách.

Počas Nášho Mesta dobrovoľníci z firiem i verejnosť pomáha tam, kde je najviac treba. Za pár hodín spoločne urobia neraz viac ako by si svojvoľne urobili školy a organizácie za rok. Dobrovoľníkom sa ponúka viac ako 400 rôznych aktivít, s ktorými organizácie a zapojené mestá potrebujú pomoc. Každoročnou obľúbenou aktivitou je čistenie Malého Dunaja na člnkoch.

Bude na výber z viac ako 400 dobrovoľníckych aktivít

Dobrovoľníci sa budú môcť zapojiť aj do úpravy cyklochodníka z Pezinka do Senca, venovať sa seniorom alebo klientom v sociálnych zariadeniach. Novou aktivitou bude aj pomoc v utečeneckom tábore v Rohovciach a pridať sa môžu aj k vytváraniu kachličkovej mozaiky, ktorá bude súčasťou verejnej prístupovej cesty do Mierovej kolónie z Vihorlatskej ulice v Bratislave.

Do Nášho Mesta, ktoré sa uskutoční v piatok a v sobotu 12. a 13. júna sa tento raz zapojí 19 miest a viac ako 6000 dobrovoľníkov. Dobrovoľníci budú pomáhať v Bratislave, Pezinku, Stupave, Svätom Jure, Senci, Galante, Seredi, Šali, Hurbanove, Trnave, Nitre, Hlohovci, Partizánskom, Prievidzi, Žiline, Spišskej Novej Vsi a v Košiciach.

Pomáhať budú aj kreatívci, advokáti, ľudia z IT

Súčasťou Nášho Mesta bude aj Pro Bono Maratón, ktorý sa uskutoční už vo štvrtok 11. júna. V rámci neho budú komunikační a reklamní experti, ako aj ďalší profesionáli z firiem pomáhať 12 neziskovkám. Tento rok sa pridajú aj advokáti a ľudia pracujúci v oblasti IT, ľudských zdrojov a strategického poradenstva. V zahraničí je bežné, že takto pomáhajú neziskovkám. Nadácia organizuje Pro Bono Maratón po vzore USA, Nemecka, Francúzska či Japonska. Kreatívne tímy reklamných a komunikačných agentúr už takto počas minuloročného Kreatívneho maratónu 12 hodín nepretržite pracovali na kampaniach a komunikačných stratégiách pre sedem známych neziskoviek.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.