22. 08. 2013 Zodpovedné podnikanie

Vďaka zbierke mobilov darovali zákazníci Orangeu vyše 16 000 eur

Za každý odovzdaný mobil daruje Orange 1 euro neziskovým organizáciám.

Už od jari nosia zákazníci Orangeu na predajné miesta staré mobily, ktoré pomáhajú rôznym združeniam. Za každý odovzdaný mobil im totiž Orange daruje 1 euro. Od marca do mája takto Orange spolu so svojimi zákazníkmi zbierali staré mobily pre občianske združenie Návrat. A bolo ich presne 8 801. Návrat-u tak spoločne darovali takmer 9-tisíc eur.

Rovnakým spôsobom teraz zákazníci Orangeu zbierajú staré mobily na pomoc Autistickému centru Andreas. Dva mesiace stačili na to, aby na predajné miesta priniesli ďalších 7 421 kusov. Júl bol historicky najúspešnejším mesiacom – zákazníci na predajné miesta doniesli spolu 4 592 starých mobilov. Zákazníci, ktorí chcú pomôcť nielen životnému prostrediu, ale aj Autistickému centru Andreas, majú čas ešte do konca septembra, aby svoj starý mobil odovzdali v predajni Orangeu a navýšili tak sumu, ktorú Orange daruje združeniu.

Okrem pomoci a zlepšenia životného prostredia navyše všetci zákazníci, ktorí sa do zberu starých mobilov zapoja, hrajú každý mesiac o jeden z 30 mobilných telefónov Samsung Galaxy Ace.

Podpora zberu mobilných telefónov je súčasťou dlhodobej iniciatívy Orangeu, ktorou sa snaží ekologicky zlikvidovať čo najväčší počet starých mobilov. V tomto roku chce Orange vyzbierať 10% z celkového počtu mobilných zariadení, ktoré v tomto roku uvedie na trh.

Zdroj: sme.sk

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.