08. 06. 2017 Nadácia Pontis

Vo Zvolene a Banskej Bystrici bude obnovovať detské ihriská 50 firemných dobrovoľníkov

Viac ako 50 dobrovoľníkov zo štyroch firiem sa bude v piatok a v sobotu, 9. a 10. júna, podieľať na skrášľovaní Banskej Bystrice a Zvolena.

BANSKÁ BYSTRICA. Viac ako 50 dobrovoľníkov zo štyroch firiem sa bude v piatok a v sobotu, 9. a 10. júna, podieľať na skrášľovaní Banskej Bystrice a Zvolena. Aktivita je súčasťou najväčšieho stredoeurópskeho podujatia firemného dobrovoľníctva Naše Mesto, ktoré organizuje Nadácia Pontis.

„V spoločnosti sa lámu bariéry týkajúce sa nezištnej pomoci. Každoročne rastie počet firemných dobrovoľníkov zapojených do Nášho Mesta. Je to aj vďaka tomu, že firmy samotné povzbudzujú zamestnancov, aby neboli ľahostajní k miestam, kde žijú. Zamestnanci si zase radi aktívne oddýchnu pri manuálnej činnosti, prípadne si spravia spoločný teambuilding,“ priblížil aktivitu programový riaditeľ Nadácie Pontis Michal Kišša. „Za 11 rokov sa Naše Mesto stalo tradičnou súčasťou kalendára mnohých neziskoviek, mestských častí, škôl a škôlok. Bez pomoci dobrovoľníkov by sa už nezaobišli a Naše Mesto je pre nich veľmi dôležité,“ dodáva.

V Banskej Bystrici 32 dobrovoľníkov zrenovuje plot okolo detského ihriska na Triede SNP. Obnovia tiež herné prvky. Vďaka nim sa tak deti budú môcť hrať v krajšom a lepšom prostredí.

O bezpečnejšie detské ihrisko sa postarajú aj dobrovoľníci vo Zvolene, a to na sídlisku Západ – Tepličky. Upravia a namontujú tam nové prvky, vďaka ktorým sa deti budú môcť hrať bez obáv.

Naše Mesto je najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva v strednej Európe. V tomto roku opäť láme rekordy, keď sa do neho zapojí celkovo viac ako 10.000 dobrovoľníkov. Pomôžu tak 233 neziskovým organizáciám, nízkoprahovým centrám, domovom sociálnych služieb, ale aj školám či škôlkam zlepšiť prostredie, v ktorom pôsobia. Dobrovoľníkov zo 131 firiem stretnete v 52 mestách a obciach po celom Slovensku.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.