01. 04. 2016 Sociálne inovácie

Vydali sme knihu Zrod zdráhavého inovátora

Táto významná a aktuálna kniha kniha umožňuje čitateľovi nahliadnuť do fungovania svetového sociálneho podnikania.

Napriek tomu, že sa do medzinárodnej rozvojovej spolupráce každoročne investujú desiatky miliárd, niektoré z najsľubnejších a najvzrušujúcejších inovácií a podnikov vznikli náhodou. Mnohí z tých, čo sa na nich podieľali, sa nevydali do sveta s úmyslom niečo riešiť, a predsa vyriešili. Vitajte vo svete zdráhavého inovátora! 

„Táto významná a aktuálna kniha kniha umožňuje čitateľovi nahliadnuť do fungovania svetového sociálneho podnikania. Odporúčam ju ako nevyhnutnosť pre študentov, odborníkov, politikov a každého, kto má čo i len najmenší záujem zistiť, ako byť prospešným pre ľudstvo.“ Profesor Klaus Schwab, zakladateľ Svetového ekonomického fóra a spoluzakladateľ Schwabovej nadácie pre sociálne podnikanie 

„Kniha približuje živé a pútavé príbehy obyčajných ľudí, ktorí zasvätili život riešeniu problémov a nespravodlivosti, o akých sa ani len nenazdali, a zároveň objasňuje podstatu sociálnej inovácie. Je to inšpiratívna a nevyhnutná kniha pre každého, komu záleží na našom nedokonalom, chaotickom a krásnom svete a verí v jeho nespočetné možnosti.“  Hannah Blochová, editorka misijných projektov, časopis National Geographic. 

„Ken Banks, ktoreho kariéra odbočila od zahraničného bankovníctva a doviedla ho až k vytvoreniu brilantného komunikačného prostriedku pre Afriku, nás pozýva na výlet sociálnou inováciou. Zoznámime sa s desiatimi podnikateľmi, ktorí náhodou prišli na prevratné nápady – počnúc solárnym osvetlením pre pôrodnícke oddelenia v Afrike až k filmovým titulkom na podporu gramotnosti v Indii – a potom bojovali so všemožnými prekážkami, aby ich mohli uskutočniť. Inšpiratívne a poučné.“ Rory Cellan-Jones, BBC reportér pre technológie.

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.