20. 05. 2017 Nadácia Pontis

Z neziskových organizácií reštaurácie

„Cieľom nie je zarobiť, ale je to príležitosť pre bežného človeka spoznať prácu neziskoviek priamo tam, kde pracujú vo svojich komunitách.“

Jana BALKOVÁ, moderátorka
——————–
Z neziskových organizácií sa stanú na jeden deň reštaurácie. Počas celosvetového podujatia Restaurant Day ponúknu v troch mestách svoje špeciality a zároveň umožnia ľuďom spoznať ich aktivity. Podujatie vzniklo vo fínskych Helsinkách v roku 2011 a odvtedy sa koná v 60 krajinách po celom svete.

——————–
Neziskové organizácie v Bratislave, Žiline a v Prešove sa zmenia na netradičné reštaurácie, aby priblížili svoje aktivity a prispeli na dobrú vec. Z Nadácie Pontis hovorí Anna Podlesná.

Anna PODLESNÁ, z Nadácie Pontis
——————–
Cieľom nie je zarobiť, ale je to príležitosť pre bežného človeka spoznať prácu neziskových organizácií priamo tam, kde pracujú vo svojich komunitách. A zároveň ochutnať originálne jedla.

——————–
V Bratislave pohostí návštevníkov združenie Človek v ohrození palacinkami. Na Partizánskej lúke občianske združenie Nepočujúce dieťa.sk pripravilo Neslýchaný koláčik od slovenských celebrít. V žilinskom parku pri Budatínskom hrade bude občianske združenie Návrat v rodinnej kaviarni podávať domáce sladké dobroty a objavovať skutočné rodinné poklady. Dopĺňa Barbora Birnerová.

Barbora BIRNEROVÁ
——————–
Výťažkom, ktorý za dobrovoľný príspevok za toto občerstvenie získame, účastníci môžu pomôcť nášmu projektu, pretože 4 500 detí sú na Slovensku opustené a vyrastajú v detských domovoch. Konkrétne z týchto peniažkov by sme radi hradili poradenstvo a terapie pre náhradné rodiny.

——————–
Restaurant Day vznikol vo fínskych Helsinkách v roku 2011. Každoročne sa do neho zapájajú tisícky jednodňových reštaurácií v 60 krajinách sveta. Martina Gabčová, RTVS.