24. 05. 2016 Nadácia Pontis

Zamestnanci firiem sa zapojili do jarnej zbierky potrieb a šatstva

Päť a pol tony šatstva a potrieb putovalo núdznym ľuďom v rámci jarnej zbierky, ktorú sme organizovali medzi zamestnancami Engage firiem.

Do jarnej zbierky šatstva a potrieb, ktorú sme organizovali v spolupráci s firmami združenými v skupine Engage, sa zapojilo 18 firiem a výnos zo zbierky putoval do Bratislavy, Nitry, Žiliny, na Oravu, do Humenného, Sečoviec, Šamorína a mnohých ďalších miest a obcí Slovenska. Spoločne sa podarilo vyzbierať 5 a pol tony šatstva a potrieb, ale aj stravné lístky v celkovej hodnote viac ako 900 eur. Všetky vyzbierané veci sa rozdelili medzi 17 neziskových organizácií, ktoré ich odovzdajú núdznym ľuďom vo svojich zariadeniach a okolí.

„Pre klientov organizácií sme zbierali predovšetkým jarné letné šatstvo a obuv. Okrem toho sme vyzbierali aj detský bicykelmikrovlnkuremosku či fény,“ hovorí Marek Richter, programový koordinátor Nadácie Pontis.

„Nie je jednoduché vymenovať najhodnotnejšie veci v rámci zbierky. Všetko, čo si ľudia vyberú, ich veľmi teší a zároveň ich rodinným rozpočtom ušetrí stovky eur, než by to mali kupovať v klasickom obchode. Suma vyzbieraných stravných lístkov nás priam zaskočila a samozrejme veľmi milo prekvapila. Veľmi si to vážime.  Nielen preto, že nám to veľmi pomôže pri našej práci s mladými ľuďmi so zdravotným postihnutím, s ktorými nacvičujeme sociálnu rehabilitáciu, ale vnímame to aj ako morálne ocenenie našej práce a nášho snaženia,“ uviedla Martina Gymerská z OZ Persona.  

Zbierali sme vo firmách, ktoré sídlia v troch mestách na Slovensku: Bratislava, Nitra a Žilina.

Do zbierky sa zapojili zamestnanci 18 spoločností

Sú to firmy Accenture, Citibank, Dell, Foxconn, HP Slovakia, Honeywell Bratislava, IBM, Kia Motors Slovakia, Kinstellar, KPMG Slovensko, Orange, Philip Morris Slovakia, PricewaterhouseCoopers Slovensko v Bratislave, Slovak Telekom a Tatra banka. K spoločnostiam sa pridali aj Ministerstvo financií SR, Ministerstvo spravodlivosti SR a Nadácia Pontis

Stravné poukážky v celkovej hodnote cca 900 eur darovali zamestnanci HP Slovakia, PricewaterhouseCoopers Slovensko, KIA Motors Slovakia, Slovak Telekom a Ministerstva spravodlivosti SR.

Veci sme darovali 17 organizáciám: OZ Ain Karim – Šamorín, Centrum Slniečko, Depaul Slovensko, OZ Vagus, Slovenská humanitná rada, Krízové stredisko Dúha, Domov sv. Jána z Boha, Domov jesene života, Dom svitania Jakubov, Diecézna charita Nitra, Gaudeamus, Základná škola Muránska Dlhá Lúka, Domov pre každého, OZ Persona, Black white horse, Komunitné centrum Na Predmestí a Diecézna charita Žilina.

Neziskové organizácie dostali:

  • 4685 kg oblečenia pre deti a dospelých
  • 146 kg drogistického tovaru a  kuchynských potrieb
  • 385 kg bytového textilu a posteľnej bielizne
  • 238 kg športových, školských a relax potrieb približne
  • 41 kg kreatívneho materiálu do chránených dielní a iných potrieb

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.