Dobrý partner komunity

Za strategickú pomoc okoliu a podporu sociálnych inovácií.

Ocenenie Dobrý partner komunity vyzdvihuje výnimočné projekty firiem, ktoré sa týkajú riešenia spoločenských problémov alebo podpory komunít. V tejto kategórii zohľadňujeme najmä dopad projektu na komunitu a pozitívnu zmenu, ktorú sa podarilo dosiahnuť, ale aj strategický prístup firmy k darcovstvu. V tejto kategórii oceňujeme:

• konzistentnú podporu vybranej témy alebo oblasti v rámci nominovaného projektu aj darcovskej stratégie firmy, pozitívny vplyv tejto podpory na okolie dosiahnutý najmä v roku 2018 a snahu o udržateľnosť riešenia;
  • systematické partnerstvá s jednou alebo viacerými neziskovými organizáciami,
  • inovatívne prístupy k riešeniu spoločenských problémov alebo podpore konkrétnej cieľovej skupiny;
  • výšku daru z vlastných zdrojov a rôzne formy nefinančnej podpory vzhľadom k veľkosti firmy (počtu zamestnancov a zisku). Firma môže nominovať aj projekt, pri ktorom využila ako jeden zo zdrojov financovania prostriedky z asignácie podielu dane. V tomto prípade však musí v nominácii bližšie popísať i výšku vlastného vkladu, napr. čas zamestnancov, ktorý venovali efektívnemu využitiu asignovaných prostriedkov, vecné dary, pro bono služby a pod.;
  • motiváciu podpory, ktorou by mala byť predovšetkým dobročinná pomoc a investícia do komunity, a nie komerčný zámer. Je však legitímne, keď filantropická pomoc prináša benefity aj pre firmu, napr. zlepšenie firemnej kultúry, dobrý pocit zamestnancov, ich hrdosť a lojalitu k firme, zlepšenie dobrého mena firmy na verejnosti, lojalitu zákazníkov a pod.

KONZULTÁCIE: S vašimi otázkami ohľadom nominácie v kategórii Dobrý partner komunity vám rada pomôže Jana Desiatniková (jana.desiatnikova@nadaciapontis.sk, mobil – 0918 522 554). Odpovede na často kladené otázky nájdete aj tu: http://www.nadaciapontis.sk/faq-via-bona-slovakia

Ako pomôcku pri vypĺňaní nominačného hárku môžete použiť tento dokument. Podľa platného Štatútu budú akceptované len nominácie prostredníctvom online formuláru.

Nominačný formulár pre kategóriu Dobrý partner komunity