CSR Summit 2022

Najväčšia konferencia o spoločenskej zodpovednosti na Slovensku

Dátum

27. 10. 2022

Čas

Miesto

online

Viac informácií

Najväčšie a najstaršie podujatie o spoločenskej zodpovednosti na Slovensku sa blíži! CSR Summit aj tento rok prinesie príklady dobrej praxe od domácich aj zahraničných expertov a otvorí diskusie na najnovšie témy a trendy z oblasti udržateľnosti:
  • Hybridný model práce
  • Expertné dobrovoľníctvo
  • Sociálne inovácie
  • Hoaxy a dezinformácie
  • Rodová rovnosť
  • ESG Reporting
  • Ciele udržateľného rozvoja
V rámci podujatia zároveň Nadácia Pontis udelí Cenu SDGs osobnosti alebo organizácii, ktorá v roku 2022 významným spôsobom prispela k napĺňaniu jedného či viacerých Cieľov udržateľného rozvoja (Sustainable Development Goals).

• 9:00 – 9:05

Otvorenie

• 9:05 – 9:15

CEO Talk

Aká je úloha biznis lídrov v časoch, kedy je spoločnosť pod tlakom? Vedia si navzájom pomôcť ustáť ťažké časy? A je cestou k väčšej odolnosti práve zodpovednosť?

• 9:15 – 10:15

Diskusia: Slovensko 2022 – krízy ako príležitosť?

Po dvoch rokoch pandémie prišla vojna na Ukrajine, ktorá sa aj Slovenska bytostne dotýka, a to nielen z hľadiska dopadov najväčšej utečeneckej krízy v Európe od druhej svetovej vojny. Čo pre nás znamená v súvislosti s inými výzvami, ktorým (nielen) na Slovensku čelíme? Ako bojovať s klimatickou zmenou, znižovať nerovnosti a napĺňať ďalšie Ciele udržateľného rozvoja (SDGs)? Čo môžu urobiť inštitúcie, firmy aj jednotlivci?

• 10:15 – 10:30

Cena SDGs 2022

• 10:30 – 11:00

Prestávka

• 11:00 – 11:30

Rozhovor: Flexibilita verzus kultúra (EN)

Je budúcnosť práce hybridná? Ako nastaviť model fungovania tak, aby práca na diaľku nenarušila fungovanie tímov? Mení sa radikálne svet práce, alebo sa všetko časom vráti do starých koľají?

• 11:30 – 12:00

BLF Talks

Tri príklady inšpiratívnych riešení zodpovedného podnikania

• 12:00 – 13:00

Prestávka na obed

• 13:00 – 13:45

CSR Talks

Tri rozhovory na témy (nielen) osobnej zodpovednosti

• 13:45 – 14:30

Diskusia: Reporting udržateľnosti/ESG

Povinnosť reportovať vybrané ESG ukazovatele bude mať čoskoro väčšina firiem nad 250 zamestnancov. Čo si od tejto zmeny sľubuje Európska komisia? Ktoré indikátory budú v rámci reportovania povinné? A ako nová legislatíva ovplyvní firmy, ktoré doteraz vydávali samostatné správy o udržateľnosti na dobrovoľnej báze?