#GivingTuesday webinár: Ako na úspešnú kampaň pre neziskovky

GivingTuesday je deň dobrých skutkov, ktorý sa oslavuje po celom svete. Počas tohto sviatku hľadajú tisícky ľudí možnosti, ako pomôcť svojmu okoliu a urobiť niečo dobré. Pre neziskovky preto GivingTuesday predstavuje jedinečnú príležitosť získať nových podporovateľov, vyskúšať si niečo nové a obohatiť svoju predvianočnú kampaň. Organizáciám ponúkame možnosť registrovať sa na webe GivingTuesday.sk, kde si ich ľudia môžu vyhľadať a podporiť. Len registrácia však spravidla nestačí. Chceme vám preto ukázať, ako vytvoriť úspešnú kampaň, ktorou posuniete vašu organizáciu ďalej a naplníte váš cieľ – či už je to získať nových darcov, dobrovoľníkov, followerov, materiálne dary alebo čokoľvek, čo práve vaša organizácia potrebuje.

Dátum

20. 09. 2022

Čas

Miesto

Zoom (link vám príde po registrácii)

Viac informácií

Prihláste sa na interaktívny webinár, na ktorom získate inšpiráciu a spolu s tímom GivingTuesday vypracujete základ vašej úspešnej kampane.

Na tomto webinári si vypočujete skúsenosti 3 neziskoviek, ktoré pozdieľajú skúsenosti s tvorbou kampane, fundraisingom a oslovením darcov počas GivingTuesday. Následne vás prevedieme návodom na tvorbu kampane. Spoločne si načrtneme vašu kampaň na rok 2022, aby ste z webináru odchádzali s pevným základom, na ktorom vašu kampaň len doladíte.

Povieme si:

• Ako nastaviť svoj cieľ a čo všetko môžete kampaňou získať,
  • ako vytvoriť dobrý príbeh a kde nájsť inšpiráciu,
  • ako dostať váš príbeh k darcom,
  • ako si vymyslieť dobrý vizuál,
  • aj ako získať konzultáciu od GivingTuesday tímu 🙂

Pre koho je webinár určený: Pre začiatočníkov vo fundraisingu, komunikácii alebo tvorbe kampaní z neziskoviek.

Kto sa s nami podelí o svoje skúsenosti?

Komunikácia s darcami počas 6 ročníkov GivingTuesday: Centrum rodiny

Prezentuje: Alžbeta Šporerová, riaditeľka

Centrum rodiny sa do GivingTuesday zapája už 6. rok, teda od úplného začiatku tejto iniciatívy na Slovensku. Centrum vytvorilo výzvy, ktoré v počte darov prekonali očakávania všetkých, aj také, ktoré úspech nemali. Riaditeľka centra A. Šporerová sa podelí o svoje skúsenosti s písaním GivingTuesday výzvy na oslovenie nových darcov a aktivizovaním komunity existujúcich individuálnych aj firemných darcov.

Ako centrum komunikuje si môžete pozrieť napríklad na ich Instagrame.

Fundraising na nepopulárne témy: Humánny pokrok

Prezentuje: Ivana Kováčiková, junior fundraiserka

Cieľom kampane Humánneho pokroku bolo vyzbierať 300 eur na zlepšenie životných podmienok zvierat, konkrétne sliepok v klietkových chovoch. 🐔 Hoci téma sa to môže zdať menej populárna, Ivane Kováčikovej sa podarilo vyzbierať 500 eur a získať niekoľko pravidelných darcov. Na webinári porozpráva, aké nástroje zvolila na oslovenie darcov a ako jej v tom pomohli taktiky na wording, teda tvorbu textov.

Ako organizácia komunikuje si môžete pozrieť napríklad na ich Instagrame.

Fundraising cez konkrétne príbehy: Nadácia Pomoc druhému

Prezentujú:

• Ľubica Chnápková, manažérka darcovského portálu
  • Katarína Spevárová, správkyňa nadácie

Nadácia Pomoc druhému svoju prvú GivingTuesday kampaň postavila na príbehoch detí so zdravotným znevýhodnením, ktorým v nadácii pomáhajú viac ako 15 rokov. Príspevky boli osobné, o konkrétnych deťoch, čo mohlo prispieť k dôvere darcov a uvedomeniu si dôležitosti darovania. Do kampane zapojila nadácia aj rodičov detí, úspešne oslovila influencerov a v priebehu mesiaca vyzbierala viac ako 8-tisíc eur.

Ako nadácia komunikuje si môžete pozrieť napríklad na ich Instagrame.

• 13.30 – 14.00

Príklady úspešných kampaní z minulých ročníkov GivingTuesday

O svojich kampaniach nám prídu porozprávať zástupkyne organizácií Humánny pokrok, Pomoc druhému a Centrum rodiny, ktoré si GivingTuesday vyskúšali a zrealizovali úspešné kampane.

• 14.00 – 15.00

Ako na úspešnú kampaň – spoločné vyplnenie návodu

Aby sme organizáciám uľahčili prípravu na GivingTuesday, vyrobili sme toolkit Úspešná kampaň krok po kroku, ktorý si na webinári spolu prejdeme. Tento toolkit, ktorý slúži aj ako pracovný zošit, obsahuje užitočný návod, ako tvoriť kampane od určenia si svojho cieľa, cez ideu, prostriedky a vizuál kampane až po časovú os. Na záver si povieme tipy, ako urobiť pár efektívnych vecí aj na poslednú chvíľu.

• 15.00 – 15.30

Otázky a odpovede

Priestor pre vás, aby ste sa pýtali na všetko, čo vás zaujíma.

prezentujúci

Alžbeta Šporerová

Riaditeľka, Centrum rodiny v bratislavskej Dúbravke

Riaditeľka Centra rodiny Alžbeta Šporerová stojí za úspešnou revitalizáciou priestorov centra, rozvíja vzťahy s dobrovoľníkmi i partnerskými firmami a dohliada na aktivity centra.

Ivana Kováčiková

Junior fundraiserka, Humánny pokrok

Ivana Kováčiková je junior fundraiserkou pre organizáciu Humánny pokrok, ktorá sa venuje zlepšeniu podmienok chovu zvierat a bojuje za udržateľný svet bez krutosti.

Ľubica Chnápková

manažérka darcovského portálu, Nadácia Pomoc druhému

Ľubica Chnápková je manažérkou darcovského portálu v Nadácii Pomoc druhému, kde má tiež na starosti aj externú komunikáciu.

Katarína Spevárová

správkyňa nadácie, Nadácia Pomoc druhému

Katarína Spevárová je správkyňou Nadácie Pomoc druhému a v úzkom tíme nadácie má na starosti tiež manažovanie dobrovoľníkov a zahraničných projektov.