V. Colbert: Ako zmeniť spôsob učenia detí od Kolumbie po Áziu

Vicky Colbert je spoluzakladateľkou modelu Escuela Nueva (Nová škola), ktorý je, vďaka svojej prepracovanosti a prístupnosti aj pre menej rozvinuté oblasti, považovaný za TOP inováciu vo vzdelávaní. V Kolumbii, odkiaľ Vicky pochádza, sa stal národným vzdelávacím modelom a neskôr sa rozšíril do ďalších krajín sveta, od Južnej Ameriky až po Áziu. Model búra zaužívané predstavy o učiteľovi v centre vyučovania a kladie dôraz na študenta ako individualitu.

O modely Escuela Nueva sa môžete dozvedieť viac 2. mája v priestoroch Filozofickej fakulty Univerzity Komenského na Gondovej 2, v miestnosti G 127 na 1. poschodí. VSTUP VOĽNÝ.

dátum

02. 05. 2018 - 02. 05. 2018

čas

miesto

Filozofická fakulta UK v Bratislave, Gondova 2

48.1404629, 17.116372700000056

viac informácií

Popis

Túto mimoriadne vzácnu návštevu privítame na Slovensku. Pedagógom, študentom pedagogiky i všetkým záujemcom o vzdelávanie sama autorka porozpráva:

• ako vznikol model Escuela Nueva, ktorý dnes využívajú tisíce škôl na vidieku i v mestách a v čom spočíva jeho úspech,
• ako by bolo možné rozšíriť tento model aj na Slovensku, najmä v sociálne znevýhodnených komunitách,
• prečo je dôležitý aktívny prístup mladých ľudí, ktorí by sa mali stávať hýbateľmi pozitívnych zmien,
• prečo je pre zmeny vo vzdelávaní dôležité mať empirické výsledky svojich aktivít,
• ako by mali spolupracovať medzi sebou neziskovky, vláda a firmy pre zmeny vo vzdelávaní a inovácie.

Prezentujúci

Vicky Colbert

Absolvovala štúdium sociológie vzdelávania na Stanford University v Spojených štátoch. Pôsobila ako prvá národná koordinátorka Escuela Nueva na ministerstve školstva, ako riaditeľka Open University na Javeriana University, ako podpredsedníčka vlády pre vzdelávania v Kolumbii, ako UNICEF vzdelávacia poradkyňa pre LAC – latinskoamerický a karibský región. V súčasnosti pôsobí na pozícii riaditeľky Nadácie Escuela Nueva. Získala viaceré ocenenia v oblasti líderstva a sociálneho podnikania, ako napríklad Skoll Award za sociálne podnikanie, cenu Clinton Global Citizenship Award a cenu Kravis Leadership Award. Nadáciou Schwab, Svetovým ekonomickým fórom, Ashokou a World Technology Network bola označená za vynikajúcu sociálnu podnikateľku. Je laureátkou prvého ročníka ceny Yidan Prize v kategórií rozvoj vzdelávania (2017) a laureátkou ceny WISE Prize v roku 2013.

Partneri

Organizátor

Prepájame firmy, mimovládne organizácie, štátne inštitúcie, komunity a jednotlivcov, aby sme spoločnými silami dosiahli pozitívne zmeny vo vzdelávaní, v zodpovednom podnikaní a v boji proti korupcii a chudobe.