Workshop č. 7/7: Politiky sociálnych inovácií

Pri iniciatívach zameraných na sociálne inovácie zvyknú politiky zohrávať významnú úlohu, a to vo všetkých štádiách ich existencie – od vytvárania nápadu cez implementáciu až po možné škálovanie. Je preto dôležité, aby politiky umožňovali a podporovali sociálne inovácie. Občas sa však stane, že politiky nedokážu úplne zohľadniť aktuálne sociálne potreby alebo na ne adekvátne reagovať. Preto je obzvlášť v dnešnom dynamickom svete potrebné zmeniť tvorbu politík tak, aby dokázali lepšie reagovať na problémy a slúžili občanom. K modernizovaniu samotného procesu vytvárania politík by mohli prispieť práve postupy využívané v sociálnych inováciách.

program

dátum

10. 12. 2018 - 10. 12. 2018

čas

miesto

Satori Stage, Bratislava

prezentujúci

partneri

Kto sme?

Nadácia Pontis je jednou z najväčších grantových a operačných nadácií na Slovensku. Podporuje firemnú aj individuálnu filantropiu, firemné dobrovoľníctvo a presadzuje zodpovedné podnikanie. S firmami spolupracuje pri realizácii ich filantropických aktivít a poskytuje im poradenstvo pri tvorbe filantropickej stratégie. Organizuje oceňovanie filantropických aktivít firiem, Via Bona Slovakia. Spravuje nadačné fondy, prostredníctvom ktorých firmy realizujú svoje darcovské aktivity. Nadácia Pontis je administrátorom združenia Business Leaders Forum. Podporuje aktívnu zahraničnú politiku Slovenska a Európskej únie.

Slovenská republika
fax: (421 2) 5710 8120