Košický workshop 5/7: Meranie dopadu

Ako merať a riadiť dopad?

Ak chceme robiť prospešné aktivity vo veľkom, potrebujeme pre svoje nápady budovať širšiu podporu – ľudí, financie, publicitu... Verejnosť od nás očakáva, že dokážeme vysvetliť a ukázať, ako naša sociálna inovácia mení svet k lepšiemu. Preto potrebujeme vedieť odmerať a vyhodnotiť dopad našich aktivít a zapracovať to, čo pri meraní a hodnotení zistíme. Tento tréning vás naučí uvažovať realisticky o tom, ako merať a hodnotiť naše výsledky, prezentovať ich a získavať tak podporu pre ďalší rozvoj.

Workshop je zadarmo, je však nutné sa registrovať: https://goo.gl/forms/v5j89byBdgJZgBgz1

Ide o piaty zo série siedmich tréningov o sociálnych inováciách v Košiciach. Akadémiu sociálnych inovácií organizuje Nadácia Pontis, v rámci medzinárodného projektu Social(i)Makers so 7 krajinami EÚ, ktorého cieľom je povzbudiť záujem o sociálne inovácie a sociálne podnikanie v strednej Európe. Vzdelávať sa môžete prostredníctvom online kurzu či offline tréningov. Online kurz vám ponúka jednoduché a interaktívne materiály týkajúce sa realizácie sociálne prospešných projektov. Online kurz o sociálnych inováciách si môžete spraviť tu: https://social-innovation-academy.teachable.com/

Čo si z workshopu odnesiete:
1. Naučíte sa sformulovať vaše aktivity do teórie zmeny tak, aby ste o nej vedeli efektívne komunikovať s ostatnými.
2. Budete vedieť, čo sa dá a čo sa nedá pri sociálnych inováciách merať.
3. Budete vedieť, čo sa oplatí a čo nemá zmysel merať.
4. Pochopíte, ako výsledky vyhodnotiť a využívať pre maximalizáciu dlhodobého dopadu.

Lektorom workshopu bude konzultant Andrej Salner.

Kongres Hotel Roca, Košice