Viete, že aj žiak na základnej škole môže pomôcť svojmu regiónu či vyriešiť komunitný problém? Stačí mu dať iba príležitosť. Program Budúcnosť INAK preto prichádza do regiónov a komunít a svoje brány otvára žiakom a žiačkam z rôznych prostredí, aby mohli zažiť svet nepoznaných inovácií a technológií a získať tie správne zručnosti a schopnosti, ktoré ich pripravia na lepšiu budúcnosť.

Program Budúcnosť INAK prepája skupinu 20-25 účastníkov od 11 do 15 rokov so skupinou mentorov z biznis prostredia, neziskových organizácií či verejnej správy. S pomocou mentorov účastníci v regionálnych centrách Budúcnosti INAK pracujú na svojom vlastnom nápade (mini sociálnom startupe) pre svoje komunity, mesto či školu. Vďaka programu si zlepšia podnikateľské zručnosti, IT a digitálne zručnosti, finančnú gramotnosť, naučia sa pracovať v tíme, zlepšia si kritické myslenie a získajú ďalšie mäkké zručnosti.

Pozývame vás, aby ste sa aj vy pridali k firmám, podnikateľom a odborníkom, ktorí sa zúčastňujú na budovaní novej generácie lídrov na Slovensku.  Aj vďaka vám, vašim skúsenostiam, ochote a času, možno nájdeme slovenského Elona Muska či ďalšiu Mišku Musilovú.

Veríme, že talenty sú všade, no príležitosti nie. Pomôžte nám ich vytvoriť.

Pilotné centrum Budúcnosť INAK sme otvorili v TRNAVE na ZŠ Gorkého

Mentorom v centre môžete byť aj vy!

Hľadáme budúcich učiteľov ale aj ľudí so skúsenosťami v oblasti podnikania, sociálnych inovácii, digitálnych zručností, angličtine alebo iných zručnostiach, ktorými sa treba vyzbrojiť pre 21. storočie. A svoje skúsenosti sú ochotní na dobrovoľnej báze zdieľať žiakom v centre Budúcnosť INAK.

Hľadáme pravidelných nadšencov, i zaneprázdnených hrdinov. Sami si určíte, koľko času a úsilia programu a deťom venujete.

Navyše, nebudete sami. Dostanete podporu tímu centra Budúcnosti INAK, ktorý vás prevedie mentorovacím procesom a poskytne vám potrebnú podporu a komplexné zaškolenie.

Čo mentor získa?

Skvelý pocit

Mentor poskytne pomoc mladému človeku, ktorý to potrebuje

Zdieľanie know-how

Zmysluplné odovzdávanie skúseností a know-how

Radosť z úspechov

Prežívanie radosti z úspechov zverenca (automatická účasť na podujatiach, záverečných prezentáciách)

Prestíž

Prestíž v profesionálnej rovine

Formovanie ďalšej generácie

Priamy vplyv na formovanie a výchovu ďalšej generácie v biznise

Akých mentorov hľadáme?

Firmy, organizácie, jednotlivci, experti ale aj nadšenci, ktorí majú skúsenosť v otázkach podnikania, sociálneho podnikania, IT technológií, riadenia (Leadership & soft skills), ale aj v ďalších otázkach zručností, ktorými sa treba vyzbrojiť pre 21. storočie. Tieto skúsenosti sú ochotní na dobrovoľnej a pravidelnej báze zdieľať.

Chcem vidieť pokroky svojej skupiny.

Staňte sa mentorom

Mentorom je dobrovoľník, ktorý sa rozhodne venovať čas skupine účastníkov pravidelne (minimálne raz za mesiac a celý školský rok). Mentor sa venuje primárne jednej skupine účastníkov a pomáha im s ich projektom. Na odbornejšie témy má k dispozícií konzultantov. Navyše získa návod a metodiku pre dlhodobú prácu so skupinou.

Nemám veľa času, ale program ma zaujíma.

Staňte sa konzultantom.

Konzultant je osoba, ktorá poskytne pomoc skupine účastníkov s konkrétnym problémom pri tvorbe a rozvíjaní projektu (marketing, tvorba webu či finančného plánu).

Stať sa môžete aj hosťujúcim spíkrom, osobou, ktorá sa príležitostne rozhodne podeliť o svoje skúsenosti, príbeh či vedomosti.

Zaujíma ma vzdelávanie a chcem sa naučiť učiť INAK

Staňte sa inovatívnym učiteľom.

Inovatívnym učiteľom sa môžu stať študenti na univerzite či nadšenci, ktorí by sa raz chceli venovať učeniu. Vďaka tréningu od špičkových odborníkov získate prehľad inovatívnych vzdelávacích prístupov. Poznatky si navyše budete môcť vyskúšať v praxi, pri práci s účastníkmi v mimoškolskom centre minimálne 2x do mesiaca počas jedného školského roka.  Pre viac informácií kliknite sem.

Ako sa stať mentorom?

Do novootvoreného centra v Trnave hľadáme mentorov, koordinátorov aj učiteľov. Prihláste sa prostredníctvom nižšie uvedeného formulára na úvodný tréning v októbri 2019. Pre bližšie informácie nás kontaktujte.

Prepájame firmy, mimovládne organizácie, štátne inštitúcie, komunity a jednotlivcov, aby sme spoločnými silami dosiahli pozitívne zmeny vo vzdelávaní, v zodpovednom podnikaní a v boji proti korupcii a chudobe.