Prinášame silné spojenia, výsledkom ktorých je unikátna spolupráca. V programe Budúcnosť INAK prepájame:

Do programu sa môžu zapojiť samosprávy, ktoré by chceli podporiť mimoškolské aktivity mladých ľudí vo svojom meste a poskytnúť vyhovujúce priestory. Zameriavame sa na mestá v regiónoch mimo Bratislavského kraja a na mestské časti, ktoré majú v okolí nižší počet kvalitných programov pre mládež. Momentálne spolupracujeme s mestami Trnava a Zvolen.

Samosprávy účasťou na programe získavajú:

• špičkový program pre prácu s mládežou v regióne
  • podporu škôl, komunít a mestských častí s vyšším podielom sociálne znevýhodnených detí a slabšími výsledkami v PISA
  • riešenie komunitných problémov zdola od mladých ľudí
  • unikátny a atraktívny priestor pre deti a mládež
  • možnosť zapojiť svojich zamestnancov ako mentorov či dobrovoľníkov v centre
  • možnosť otvoriť dvere a ukázať svoju prácu mladým účastníkom.

Pilotné centrum Budúcnosť INAK na ZŠ Maxima Gorkého v Trnave podporuje Mesto Trnava.

Pri nábore účastníkov do programu spolupracujeme so školami, pedagógmi, dobrovoľníckymi organizáciami, komunitnými centrami a centrami voľného času, ktorí:

• majú okolo seba mladých ľudí s motiváciou, ktorým však chýba kvalitné zázemie, aby svoj talent rozvinuli,
  • sú nadšení myšlienkou kvalitných mimoškolských aktivít.

ZÁKLADNÉ ŠKOLY

Pri nábore je pre nás dôležité spolupracovať najmä so základnými školami v blízkosti našich mimoškolských centier. Tieto školy získajú:

• kvalitné mimoškolské aktivity pre školákov na druhom stupni (od 6. ročníka)
  • centrum pre žiakov a žiačky so zázemím na samostatnú a skupinovú prácu, oddych a občerstvenie,
  • podporu prípravy: sieť dobrovoľníkov a mentorov a mentoriek, ktorí pomôžu s domácimi úlohami.

STREDNÉ ŠKOLY

Našich účastníkov a účastníčky podporíme pri prechode na strednú školu. Spolupracujeme preto so strednými školami v zapojených mestách, ktoré získajú:

• možnosť prezentovať sa pred potencionálnymi uchádzačmi a uchádzačkami,
  • študentov a študentky, pripravených na ďalšie štúdium.

V spolupráci s univerzitami, podnikateľmi a odborníkmi na vzdelávanie vytvárame obsahové moduly, ktorými budú účastníkov sprevádzať mentori a mentorky.

Odborní garanti programu

Arnold Kiss

Maxman Consultants

Arnold je nadšencom pre slovenské vzdelávanie. Zároveň je trénerom a konzultantom v spoločnosti Maxman Consultants, ktorá sa už 25 rokov venuje téme mäkkých zručností v biznise a pomáha vzdelávacím neziskovým organizáciám dosahovať ich potenciál.

Eva Klimeková

Mini Tech MBA

Eva tvorí vzdelávacie aktivity programu Mini Tech MBA, kde je garantkou kvality obsahu a autorkou aktuálneho kurikula. Získala PhD. v odbore Teória vyučovania informatiky na FMFI UK a v súčasnosti pôsobí aj ako učiteľka informatiky na GJH. Je členkou SPy o.z., spoluorganizátorkou konferencie PyCon SK a zakladateľkou EduSummitu.

Marián Holienka

Fakulta managementu UK

Marián pôsobí ako docent na Katedre stratégie a podnikania na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. V pedagogickej a lektorskej činnosti sa venuje problematike podnikateľského vzdelávania, tréningu a rozvoju podnikavosti a podnikateľských zručností.

Prepájame firmy, mimovládne organizácie, štátne inštitúcie, komunity a jednotlivcov, aby sme spoločnými silami dosiahli pozitívne zmeny vo vzdelávaní, v zodpovednom podnikaní a v boji proti korupcii a chudobe.