Skvelá firma

Skvelá firma, ktorá pomáha

Ak ste skvelá firma, ktorá chce prispieť k pozitívnej zmene Slovenska a venovať zážitok z pomáhania aj vašim zamestnancom či klientom, ste na správnom mieste. Ponúkame vám 4 možnosti, ako pomôcť a podporiť dobrú vec.

1. Zdvojnásobte dary zamestnancov/ klientov

Je to jednoduché, rýchle a ukáže to vaše skutočné odhodlanie pomáhať. Bez administratívnej záťaže môžete do pomoci druhým zapojiť svojich zamestnancov, zákazníkov či partnerov. Posilníte tak nielen váš vzťah, ale aj svoju značku. Ponúkame vám na to jednoduchý nástroj - darovací widget. Ide o html kód, ktorý je možné vložiť na svoj web alebo intranet, nastaviť mu vlastnú cieľovú sumu. Umožní vám sledovať zoznam darov a napĺňanie vášho spoločného cieľa.

Ako to funguje?

1. Vyberiete si jednu alebo viac organizácií.
2. Rozhodnete sa, ako a kedy chcete zdvojnásobovať dary (napríklad všetky dary do výšky 2000 eur v období od #GivingTuesday do Vianoc).
3. Vložíte si na web alebo intranet darovací widget a oslovíte svojich zamestnancov, klientov či partnerov.
4. Sledujete, ako vďaka vám rastú neziskovky, imidž zodpovednej firmy a nadšenie vašich zamestnancov.

Že zdvojnásobovanie darov naozaj funguje si vyskúšalo už viacero firiem, napríklad ESET či Slovenské elektrárne. Viac TU.

Čo získate?

• Vzťahový marketing voči svojim zamestnancom, zákazníkom a partnerom
  • Spontánne PR šírené cez podporenú neziskovú organizáciu
  • Transparentnú podporu komunity cez firemný web, bez administratívnej a účtovnej záťaže

Ako pomôžete?

• Podporíte neziskovku dvojnásobnou sumou
  • Naučíte ju novým zručnostiam, ako je napríklad starostlivosť o donorov
  • Zviditeľníte neziskovku medzi novou komunitou ľudí
  • Ukážete organizácii, že ich práca má zmysel a dodáte im silu do ďalšieho obdobia

Pre podrobnejšie informácie o tom, ako funguje darovací widget si pozrite priložený súbor.

Všetky vaše otázky radi zodpovieme na dobrakrajina@nadaciapontis.sk

Ukážka darovacieho widgetu

2. Darčeky, ktorými darujete dvakrát

Nechajte zamestnancov rozhodnúť o tom, kde je pomoc potrebná. Darujte im "charitatívne" kupóny do Dobrej krajiny. Kupóny môžu využiť na ktorýkoľvek zo 60-tich projektov na portáli DobráKrajina.sk. Darujte im dobrý pocit z pomoci iným.

Dobrý pocit nestačí? Z Dobrého obchodu si odnesú aj vecičku!

Ak hľadáte originálne drobnosti, ktorými chcete potešiť vašich zamestnancov či partnerov nielen na Vianoce, navštívte náš Dobrý obchod. Nájdete v ňom ručne vyrábané vecičky či tričká z dielní klientov neziskových organizácií, ale aj od štedrých donorov pôsobiacich na portáliwww.SAShE.sk. Práve v spolupráci s týmto portálom Dobrý obchod vznikol. Môžete nakúpiť konkrétne drobnosti alebo personalizované darčekové poukážky.

Čo získate

• Originálny dar pre svojich zamestnancov či partnerov
  • Punc zodpovednej firmy, ktorý sa rozšíri spolu s darom

Ako pomôžete

• Predaj v Dobrom obchode je oslobodený od provízneho systému SAShE.sk, takže nezisková organizácia dostane 100 % vášho daru
  • Šírite povedomie o šikovných ľuďoch, ktorí aj napriek svojmu zdravotnému či sociálnemu znevýhodneniu dokážu tvoriť úžasné veci

Ako na to

1. Aktuálnu ponuku výrobkov nájdete na www.sashe.sk/dobryobchod
2. Ak ste si vybrali a máte záujem o vytvorenie objednávky, vložte si vecičky do košíka a odošlite objednávku
3. K nákupu vám vystavíme darovaciu zmluvu.

V prípade, že potrebujete väčšie množstvo výrobkov, prípadne si výberom nie ste istí, kontaktujte nás na dobrakrajina@nadaciapontis.sk. Radi vám pomôžeme.

UŽITOČNÝ TIP
Chcete niekoho obdarovať, ale výber radšej ponecháte na ňom? Pripravíme pre vás personalizované darčekové poukážky do Dobrého obchodu vo vami vybranej hodnote.

Na všetky otázky ohľadom Dobrého obchodu vám radi odpovieme na dobryobchod@nadaciapontis.sk

Dobrokrajinné tričká s motívomi dobra a ďakovania nájdete takisto v Dobrom obchode

3. Teambuilding, aký vaši zamestnanci ešte nezažili

Zorganizujte netradičný teambuilding s DobraKrajina.sk. Zúčastnite sa so svojím tímom behu cez prírodné prekážky a venujte štartovné vybranej neziskovej organizácii. Tímy si vyskladáte podľa vašich potrieb. Vyzvať „na súboj“ môžete aj vašich zákazníkov či partnerov.

Dobrého Tvrďáka môžete zabehnúť v máji v Košiciach alebo v júli v Bratislave – Čunove (areál Divokej vody).

Čo získate

• Unikátnu formu teambuildingu, pri ktorej sa nemusíte starať takmer o nič – celý program je pripravený, stačí len skoordinovať zamestnancov a zúčastniť sa
  • Spokojnejších zamestnancov, ktorí získajú dobrý pocit z pohybu, ale aj zo zabojovania za dobrú vec.

Ako pomôžete

• Štartovným vo výške 30 €/bežec podporíte v plnej sume vybranú neziskovú organizáciu
  • Pomáhate neziskovke s propagáciou ich práce a získaním nových darcov.

Pozrite si zážitky z roku 2018 alebo si pozrite video.

Netradičné divadlo

Alebo zorganizujte návštevu netradičného predstavenia. Divadlo bez domova ponúka možnosť zorganizovať súkromné predstavenie priamo v priestoroch Pisztoryho paláca v Bratislave. Zahrajú vám ľudia bez domova, ľudia s telesným znevýhodnením alebo "iní" ľudia na okraji spoločnosti.

Podrobnejšie informácie vám radi poskytneme dobrakrajina@nadaciapontis.sk

Bežci počas Tvrďáka v areáli Divokej vody v Čunove

4. DobroTričká na mieru

Dobrá krajina ponúka aj špeciálne vtipné tričká a mikiny pre dobrých ľudí. Heslá ako "(Ne)viem čo od dobroty", "Dobráčisko jeden" alebo "Ide to aj po dobrotky" môžu na hrudi hrdo nosiť aj vaši zamestnanci. Pridať vieme navyše logo spoločnosti. Tričká sú vyrobené z biobavlny, spĺňajú najvyššie štandardy a sú fairware - vyrobené v súlade so spoločenskou zodpovednosťou. Z každého trička môžete podporiť ľubovoľnú organizáciu z portálu DobraKrajina.sk min. 60%-tami z ceny.

A čo tak tašky z baneroviny?

Dorka bags sú ručne šité ženami v núdzi v košickom krízovom centre Dorka. Každá taška si tak so sebou nesie hneď dva príbehy - príbeh banera, z ktorého bola vyrobená a ktorý si niekedy prešiel naozaj mnohými akciami a príbeh ženy v núdzi, ktorá ho ušila a prešla si ťažkými životnými skúsenosťami. Každá taška pomáha hneď dvakrát. Dáva šancu druhý život nepotrebnému reklamnému baneru a zároveň aj šancu na druhý život žene a matke, ktorá si vďaka nemu mohla privyrobiť.

Pre viac informácii píšte na dobrakrajina@nadaciapontis.sk