10. 11. 2023 Filantropia

#GivingTuesday sa spája s darcovskými a dobrovoľníckymi portálmi

Siedmy slovenský #GivingTuesday má niekoľko noviniek. Spojenie s darcovskými a dobrovoľníckymi portálmi prinesie v utorok 28. novembra 2023 viac štedrosti a dobrých skutkov po celom Slovensku.

Spolupráca s darcovskými a dobrovoľníckymi portálmi umožní zapojiť do celosvetovej iniciatívy viac organizácií, jednotlivcov aj firiem. „Vďaka tejto spolupráci môžeme lepšie šíriť posolstvo #GivingTuesday. Chceme zjednodušiť administratívu pre organizácie, ponúknuť firmám väčší výber projektov, ktoré môžu podporiť, a zároveň spolu s portálmi lepšie vyhodnotiť prínos #GivingTuesday,“ vysvetľuje výhody Paulína Hrončeková, programová manažérka Nadácie Pontis.

Spojenie so štyrmi darcovskými a dobrovoľníckymi portálmi otvára nové možnosti pomoci pre jednotlivcov, firmy aj organizácie. Formu pomáhania si môže každý zvoliť podľa svojich preferencií.

• Firmy môžu vytvoriť internú zbierku a navyšovať dary svojich zamestnankýň a zamestnancov prostredníctvom darujme.sk
  • Zmeniť či zlepšiť život alebo naštartovať projekt môžu firmy aj jednotlivci finančným príspevkom na kampane podľa vlastného výberu na donio.sk
  • Ľudí v núdzi môže každý finančne podporiť na portáli ludialudom.sk
  • Ak hľadáte dobrovoľníkov alebo dobrovoľnícke príležitosti, je tu pre vás growni.sk

Ak vás tieto príklady inšpirovali, pridajte sa k celosvetovej iniciatíve #GivingTuesday a pomôžte šíriť myšlienky štedrosti a dobrých skutkov.

Podrobné informácie s prehľadom darcovských a dobrovoľníckych portálov nájdete tu.

Zapojte sa aj vy do reťaze dobrých skutkov #GivingTuesday, darujte čas, peniaze alebo jednoducho urobte dobrý skutok a sledujte, čo sa stane.