18. 10. 2013 Zodpovedné podnikanie

Tesco rozširuje donášku potravín do ďalších miest

Rozvoz potravín obchodného reťazca Tesco "Potraviny domov" sa pri príležitosti svojich prvých narodenín rozrastá do ďalších 90 miest.

Donášku tovaru Potraviny domov hypermarketu Tesco bude môcť využiť ďalších 350-tisíc Slovákov. „Doteraz bola služba prístupná 1,1 miliónu ľudí v mestách Bratislava, Nitra a Košice. Od 9. októbra sme službu rozšírili do ďalších miest ako napríklad Malacky, Trnava, Hlohovec, Leopoldov, Sládkovičovo, Šaľa či Galanta,“ uviedla Katarína Tokárová, E-commerce manažérka reťazca Tesco.

Zákazníci  si môžu vytvoriť nákupný zoznam pohodlne cez internetovú stránku. Tovar im privezú špeciálne upravené dodávky až k dverám bytu. „Služba je súčasťou stratégie našej spoločnosti sprístupniť zákazníkom naše služby pri každej príležitosti,“ doplnila Katarína Tokárová.

Tesco vychádza v ústrety aj zdravotne ťažko postihnutým  zákazníkom, ktorí za dopravu neplatia, ak cena ich nákupu presiahne 20 eur. Potraviny si cez internet doteraz objednalo vyše 1 100 ľudí s postihnutím. Za uľahčenie života tejto skupine zákazníkov získalo Tesco ocenenie od Nadácie Pontis Via Bona 2012 v kategórii Prozákaznícka firma roka.

Rozvoz potravín Tesco doplnilo službou Klikni & Vyzdvihni. Zákazník si môže vopred objednaný nákup vyzdvihnúť osobne autom v označenom mieste pri vybraných hypermarketoch, napríklad po ceste z práce alebo pred dovolenkou či víkendom.

Zdroje: www.webnoviny.sk, http://www.itesco.sk/potravinydomov