Nadačný fond Embraco v Nadácii Pontis bol založený v roku 2015. V rámci svojich aktivít zvyšuje podnikateľské zručnosti a podporuje inovatívne myslenie študentov stredných škôl. Nadačný fond napriamo podporuje organizácie v okrese Spišská Nová Ves, venujúce sa športovým aktivitám, vzdelávaniu, zdraviu a životnému prostrediu.

iNOVEum

Nadačný fond Embraco v Nadácii Pontis pomáha najmä zvyšovať podnikateľské zručnisti mladým stredoškolákom na východnom Slovensku.

O projekte

V rámci programu iNOVEum, už tretí rok hľadáme šikovných stredoškolákov, ktorí prichádzajú s unikátnymi riešeniami problémov. Naučíme ich ako na problémy pozerať podnikateľskou optikou. Cieľom je rozvoj individuálneho, inovatívneho a kritického myslenia u študentov.

V neposlednom rade by mal program podporiť šance budúcich podnikateľov na ich uplatnenie v lokálnej ekonomike, a zabrániť tak odchodu šikovných mladých ľudí zo Spiša a zo Slovenska. Pedagógom ako ambasádorom projektov by mal program priniesť profesionálny rozvoj a školám prestíž „inovatívnej školy“.

Každoročne, počas mesiacov október až december sú pre študentov organizované vzdelávacie semináre, na ktorých sa naučia ako rozpoznávať biznis nápady, ako vytvoriť biznis model, ako zrealizovať zákaznícky prieskum, alebo ako otestovať svoj prototyp. Úspešné nápady budú zaradené do inkubačného programu.

V jeho prvej fáze čaká na účastníkov podpora pri vytváraní prototypov. Ďalej spustenie webových stránok projektov a zrealizovanie testovacej kampane každého nápadu. V záverečnej fáze vyhodnotenie testovania prototypu a príprava finálových prezentácií.

Inkubačný program

FINÁLE

Tímy, ktoré absolvujú inkubačný program prezentujú svoje výsledky pred porotou. Celé sa to bude diať v priestoroch firmy Embraco. Porota vyberie a odmení nápady s najlepšími výsledkami.

V roku 2019 si študenti prerozdelia 13 200 EUR.

1. SAFE SLEEP SET – Produktom je nafukovací vankúš s úložným priestorom na uschovanie cennosti. Ide hlavne o to, aby si mohli ľudia počas cesty vlakom alebo autobusom, prípadne lietadlom, pokojne pospať bez strachu o svoje doklady. Na vankúši bude príjemný materiál, úložný priestor sa nachádza priamo vo vankúši so skrytým zipsom.   www.safesleepset.com
  2. Nekonečná knižnica – ide o projekt služby, ktorá požičiava používané knihy. Zákazník si vyberie kategóriu kníh, ktoré chce čítať a my mu následne budeme posielať balíčky kníh, ktoré si zákazník vybral. www.nekonecnakniznica.sk
  3. MINI FINCI –  Kreatívna sada na maľovanie pre deti. Obsahom sady sú plátna v rôznych veľkostiach plus tvorivé kartičky s návodmi. Produkt tvoria tri typy balení mini, opti a virtual pack. Každá kartička obsahuje návod na to ako vytvoriť obrázok, presne popisuje aké pomôcky sú potrebné na vytvorenie obrázka a nakoniec fotku ako by mohla technika ktorá je v popise kartičky vyzerať. Kartičky ponúkame v hmatateľnej forme, ale aj v pdf forme, ktorá sa nachádza vo virtual packu. www.minivinci.sk
  4. ESENCIT – Produktom projektu je medailón s prírodným obsahom s aromaterapeutickým a wellnes účinkom. Kedykoľvek a v každej situácií dokáže vytvoriť príjemnú atmosféru. Vďaka 100% prírodným zložkám viete, čo dýchate. www.esencit.sk
  5. ECOTAŠKOVNÍK – Ekologické plátené sáčky vyrobené zo záclon,  veľkosti S, M, L zavesené na drevenom strome. Predávané v supermarketoch pri ovocí, zelenine.
  6. BLACE – Ide o jedinečný opasok, ktorý Vás nebude v ničom obmedzovať a s jeho jedinečným potlačením podpíše Váš originálny imidž, naša persóna sa zameriava hlavne na mladých ľudí, influencerov, trendseterov a tých ktorí chcú vyniknúť. www.blace.sk
  7. BIKEMI – Ide o bicykel, ktorý má dutý drevený rám. Tento rám má hmotnosť 3kg, exkluzívny vzhľad a jedinečné tlmenie vibrácii. Je vyrábaný ekologicky z ekologických materiálov a starostlivo vyberaného dreva. Zaoberám sa navrhovaním, vývojom a výrobou dutých drevených rámov bicykla od roku 2010. www.bikemi.sk

V prípade otázok kontaktujte:

Pavol Pikla

programový manažér

pavol.pikla@nadaciapontis.sk

Paľo je súčasťou tímu, ktorý sídli v Žiline. Spravuje Nadačný fond Bekaert pomáha, Nadačný fond Dell, Nadačný fond Embraco, Nadačný fond Metro, Nadačný fond PSA Slovakia a Nadačný fond Unilever.