03. 07. 2016 Zodpovedné podnikanie

Business Leaders Forum na EKODNI 2016 v Košiciach

24. júna 2016 sa uskutočnil tretí ročník úspešného košického projektu EKODEŇ.

Organizácia Resonance priniesla piknik priamo do centra Košíc

Organizácia Resonance opäť príjemne rozvírila atmosféru v meste zaujímavým programom plným ekologických tém, ktorý prilákal deti i dospelých. V rámci celodenného programu si účastníci mohli užiť množstvo zábavy pre všetky vekové kategórie, veľké pódium aj oddychové zóny, jedinečný drevený kolotoč, súťaže o hodnotné ceny či live varenie na pódiu. Úsmev na tvári vyčaril i Thomas Puskailer a jeho Eco show a prezentujúci vo výstavných stánkoch s ekologicky ladenou tematikou. Účastníci podujatia mohli napríklad na vlastné oči vidieť OXYTREE, rýchlo rastúci listnatý strom s mimoriadnymi vlastnosťami, ktorý je ideálnym riešením problémov súvisiacich s odlesňovaním.

 

Nemožno opomenúť ani športové a tanečné aktivity či fantastických lokálnych výrobcov a predajcov potravín, rozvoniavajúce varené i pečené dobroty, grilovačku a množstvo iných aktivít. Každý z účastníkov podujatia si určite prišiel na svoje. Na záver, ako sa na správny piknik patrí, odohrala pohodový koncert skupina Medial Banana. Celým podujatím sprevádzal pozitívne naladený Ludwig Bagin.

Fotogalériu z podujatia si môžete prezrieť tu.

Zodpovedne každý deň s Business Leaders Forum (BLF)

Nakoľko partnerom podujatia EKODEŇ 2016 bolo aj naše združenie zodpovedných firiem BLF, tak ani náš stánok nemohol na tejto super akcii chýbať. Účastníkov podujatia sme nielen previedli svetom udržateľnej spotreby, ale tiež sme upozornili deti aj dospelých na to, že aj malé každodenné rozhodnutia môžu mať veľký dopad.

Najmladšej generácii sme sa pýtali, ako „eko“ a zodpovední sú ich rodičia, dospelým sme napr. ponúkli rady a tipy, ako rozpoznať zodpovedného zamestnávateľa. Ocenili sme fakt, že deti ešte stále zdieľajú oblečenie po svojich starších súrodencoch, v ruksakoch nosia zdravú desiatu a na odraté kolená na rifliach im rodičia šijú záplaty. Za svoje originálne odpovede si návštevníci nášho stánku mohli odniesť chutné a zdravé ekologické dobroty. Samozrejmosťou boli i interaktívne vzdelávacie materiály, ktoré si účastníci mohli odniesť domov a vďaka ktorým do budúceho ročníka posunú svoje zodpovedné aktivity opäť o latku vyššie.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.