10. 04. 2016 Zodpovedné podnikanie

CEE CSR Summit 2016: Do Bratislavy opäť mieri špička v oblasti zodpovedného podnikania

Najväčšia konferencia o zodpovednom podnikaní v strednej a východnej Európe CEE CSR Summit 2016 sa uskutoční 17. mája v Starej Tržnici v Bratislave.

Ari Weinzweig sa po veľkom úspechu opäť vracia do Bratislavy. Hovoriť bude o Open Book Managemente.

Bratislava, Praha, Viedeň, Budapešť či Varšava. Čo majú tieto mestá spoločné? V našom stredoeurópskom regióne stále prebieha živá diskusia o tom, či by firmy mali investovať do zodpovedného podnikania, a ak áno, tak koľko. Sú investície do férových a etických programov iba „pozlátkom“, ktoré odčerpáva firemné zdroje, alebo sú podniky vďaka zodpovednému biznisu finančne zdravšie a životaschopnejšie? Práve na CEE CSR Summite 2016 zistíte, ako vďaka efektívne nastavenej CSR stratégii môžete posilniť lojalitu u svojich zamestnancov či získať vernosť svojich zákazníkov. A TO ZĎALEKA NIE JE VŠETKO!

Prvotriedni spíkri z USA, Veľkej Británie či Dánska. Viac ako 150 expertov a vrcholových manažérov zo Slovenska, Rakúska, Česka, Poľska a Maďarska. Sustainable SOLUTIONS HUB s viac ako 30 zodpovednými produktmi a nápadmi. Tento rok zdvíhame latku opäť vyššie. Už 17. mája v Starej Tržnici v Bratislave.

Aké témy vás čakajú tento ročník?

Na tohtoročnom summite sa pozrieme nielen na konkrétne čísla návratnosti investícií do zodpovedného podnikania. Dozviete sa tiež, aký vplyv majú základné ľudské inštinkty a návyky na rozhodovanie jednotlivcov a inštitúcií, a prečo práve tieto emocionálne faktory a ich ekonomické a sociálne dôsledky môžu byť najväčšou hrozbou pre ľudstvo. Zistíte tiež, prečo zákazníci i potenciálni zamestnanci vyhľadávajú značky, ktoré majú zmysel a ako môže firma získať miliónové zisky tým, že aktívne zapojí svojich zamestnancov do samotného chodu spoločnosti. Po absolvovaní nášho summitu sa už tak viac nebudete musieť pýtať, či ROBIŤ BIZNIS INAK. Zaručujeme vám, že sami začnete hľadať spôsoby, ako priniesť do svojho podnikania nový vietor a ponúkať produkty a služby, ktoré sú zodpovedné a férové.

ZAUJÍMA MA PROGRAM CEE CSR SUMMITU 2016

Mala ochutnávka nosných tém:

  • Investície do udržateľných inovácií
  • Open Book Management
  • Reporting o zodpovednom podnikaní
  • Behaviorálny dizajn
  • ..a mnohé iné.

Akých spíkrov sme pozvali a o čom budú hovoriť?

Ari Weinzweig

Zingerman´s

Prečo  Open Book Management prináša firmám excelentné výsledky? Prečo by sa aj robotník či sekretárka mali podieľať na rozhodovaní o finančnej stránke podniku a ako tento krok môže firme priniesť vysnívané zisky a lojálnejších zamestnancov? O viac ako desaťročné skúsenosti s Open Book Managementom sa s vami príde podeliť charizmatický Ari Weinzweig zo spoločnosti Zingerman´s – jednej z najúspešnejších malých firiem v Amerike.

CHCEM SA DOZVEDIEŤ MENÁ VŠETKÝCH SPÍKROV

Sille Krukow

Krukow

Dnešné ľudské chovanie je najväčšou hrozbou pre budúcnosť nášho ľudstva. Žijeme nad pomery, prejedáme sa či plytváme energiami napriek tomu, že vieme, aké negatívne dôsledky to prináša. A väčšinu týchto následkov možno pozorovať nielen u jednotlivcov, ale i v biznise. To však neznamená, že tieto naše úmysly nemožno zmeniť. Transformácia je možná a veľmi žiadaná, vyžaduje si však riešenia na mieru, ktoré berú do úvahy základné ľudské inštinkty a zároveň sú jednoduché a nízko-nákladové. Práve behaviorálnym dizajnom a jeho neuveriteľným prínosom pre firmy sa zaoberá Sille Krukow, dánska špecialistka a majiteľka spoločnosti Krukow.


 

Elaine Cohen

Beyond Business Ltd

Merať alebo nemerať? Hovoriť alebo mlčať? O tom, prečo by firmy mali o svojich zodpovedných aktivitách reportovať a tiež o firmách, ktoré píšu najpútavejšie a najtransparentnejšie reporty bude na summite hovoriť Elaine Cohen, vyhľadávaná CSR konzultantka, riaditeľka a zakladateľka spoločnosti Beyond Business Ltd.

 

 Budú i okrúhle diskusné stoly

Po dvoch rokoch sa vracajú aj obľúbené poobedňajšie diskusné stoly. V našej CSR Cafeterii si jednoducho vyberiete, na čo máte chuť – či na etiku a governance, reporting, sustanaible cities, firemnú kultúru alebo na čokoľvek iné spomedzi ponúkaných tém – a dáte sa s vašimi spolu-stolovníkmi do toho. Žiadne formality, čím viac budete pri „kávičkovaní“ rozprávať, tým lepšie. Chcem vedieť viac.

Akciu prinesie trhovisko firemných riešení Sustanaible SOLUTIONS HUB

Nakoľko sa náš CEE CSR Summit 2016 bude opäť konať v bratislavskej Starej Tržnici, sme toho názoru, že bez správneho trhoviska by to jednoducho nebolo ono. Príďte i vy navštíviť ekologické stánky vyše 30 firiem a začínajúcich start-upov, ktoré to so zodpovednými produktmi a nápadmi myslia naozaj vážne. Ak zahlasujete za riešenie, ktoré sa vám najviac páči, možno vyhráte aj balíček Fair Trade dobrôt. Môžete sa tešiť aj na interaktívne a zábavné aktivity, pri ktorých si zodpovedné produkty vyskúšate na vlastnej koži. Predstavia sa vám Octago, IKEA, Orange Slovensko a mnohí ďalší.

Využite zľavu na registráciu

Zaujal vás náš CEE CSR Summit? Do 30. apríla môžete využiť zľavu na registráciu.

 

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.