08. 06. 2014 Nadácia Pontis

Do dobrovoľníckej akcie Naše mesto sa zapoja aj Košice

Nadácia Pontis organizuje aj v Košiciach pre dobrovoľníkov možnosť pomôcť.

http://s.sme.sk/r-rss/7229865/kosice.korzar.sme.sk/do-dobrovolnickej-akcie-nase-mesto-sa-zapoja-aj-kosice.html

KOŠICE. Najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva s názvom Naše mesto sa uskutoční v dňoch 13. a 14. júna v rôznych regiónoch Slovenska. Aj v Košiciach zapojí do spolupráce zamestnancov rôznych spoločností a širokú verejnosť.

Podujatie v metropole východu organizujú Nadácia Pontis a skupina firiem Engage. Na približne 400 košických dobrovoľníkov čaká 40 aktivít rôzneho druhu a ešte stále sa k nim môžu prihlásiť ďalší. Chystajú rôzne aktivity Pomoc sa zíde napríklad v bývalej pionierskej záhrade na Toryskej v centre mesta. Keďže sa dnes využíva veľmi málo, ľudia z Centra voľného času sa v nej rozhodli založiť bylinkovú záhradu. Časom by sa v nej mohli konať susedské pikniky a rôzne podujatia.

Dobrovoľníci tam takisto natrú plot, bránku a záhradnú chatku, informovala Petra Nagyová z Nadácie Pontis. V Materskej škole na Poľnej ul. v Košiciach sa bude skupina dobrovoľníkov podieľať na tvorbe preliezačiek pre deti z gumených pneumatík. Dobrovoľníci ich osadia do zeme a vymaľujú. Ďalší sa môžu v Družstevnej pri Hornáde zapojiť do stavby hobitieho domu v tamojšom Ekocentre Sosna i do tvorby prírodnej záhrady. Ak má niekto chuť ísť do prírody a podporiť dobrú vec, môže navštíviť hrad nad obcou Vinné v okrese Michalovce. Už tretí rok sa oň stará združenie Zemplínsko-užská hradná cesta a jeho cieľom je vrátiť do areálu tejto stavby život i turistov. Nádvorie hradu je v súčasnosti plné kameňov. Dobrovoľníci môžu byť počas piatka a soboty (13. a 14. 6.) nápomocní pri skrášľovaní okolia hradu, odpratávaní hradného nádvoria, triedení kameňov a odvážnejších tam zapoja aj do stredovekého murovania, poznamenala Nagyová. Na sklonku budúceho týždňa sa budú môcť dobrovoľníci podieľať aj na skrášľovaní priestorov Charitného domu sv. Alžbety na Bosákovej ulici v Košiciach, maľovaní plotu miestnej Základnej školy (ZŠ) Kežmarskej či úprave priestorov Materskej školy Dénešovej a Rodinného centra Stonožka.

Celoslovenská akcia

Informácie o pripravovaných dobrovoľníckych aktivitách v Košiciach nájdu všetci záujemcovia na internetovej stránke www.nasemesto.sk. Na východnom Slovensku sa do spomínanej akcie zapoja aj Poprad, Spišská Nová Ves a Liptovský Hrádok. Medzi ďalšími mestami sú Bratislava, Trnava, Pezinok, Galanta, Sereď, Šaľa, Nové Zámky, Partizánske a Žilina. Organizátori rátajú s účasťou vyše piatich tisícok dobrovoľníkov.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.