13. 06. 2014 Nadácia Pontis

Do podujatia Naše Mesto sa zapojí 6500 dobrovoľníkov

Až 6 a pol tisíc dobrovoľníkov je ochotných pomáhať skrášliť 17 miest na Slovensku.

Zamestnanci firiem, manažéri, bankári či personalisti si vzali lopaty a štetce, aby maľovali detské ihriská, vyčistili parky, verejné záhrady alebo sa venovali seniorom či ľuďom s postihnutím. Celoslovenské dobrovoľnícke podujatie dostalo meno Naše mesto.

Bratislava, Sereď či Žilina a ďalších 14 miest. Všade tam, dnes a zajtra môžete stretnúť pracujúcich dobrovoľníkov. V Košiciach sme ich zastihli pri rýľovaní v Oáze pokoja, čo je vlastne záhrada v centre mesta pri Steel Aréne.

Dobrovoľníci:

– Prišiel som tu kvôli tomu, aby som trošku podporil aj kolegov, aj niečo urobil pre prírodu, aj pre našu zeleň, aj pre naše deti z centra voľného času. dobrovoľníčka: Ja rada pomáham, rada robím ľuďom radosť a toto niekomu pomôže, niekto sem príde potom relaxovať, tak bude to tu mať krajšie trošku.

– Považujem to ako formu relaxu popri mojej práci, takže. Som účtovník. Prišiel som tu z Bratislavy do mesta Košice, keďže Košice sú moje mesto, kde som vyrastal.

Helena LABOVSKÁ, Centrum voľného času v Košiciach: „Sú to všetko dobrovoľníci, buď firemní alebo aj naši zamestnanci. Popoludní očakávame aj ďalších zástupcov z radov verejnosti. Ešte máme ďalších záujemcov o dobrovoľníkov, ktorí pracujú na maľovaní plota, takže dokopy tu máme viac ako 45 ľudí dnes dopoludnia.“

Predtým to bola zarastená záhrada, teraz tam kvitnú ovocné stromy a kríky. Uprostred mesta pestujú ľudia zemiaky a pribudne aj bylinková záhradka.

Alena Mocná, riaditeľka Centra voľného času Košice: „Členovia Centra voľného času už vlastne tretí rok majú možnosť chodiť na túto záhradu, hlavne počas prímestských táborov, ktorých máme 26 v tomto školskom roku, teda celé leto.“

Nadácia Pontis organizuje akciu Naše mesto už od roku 2007. Programová manažérka Anna Podlesná. Anna PODLESNÁ, programová manažérka Nadácie Pontis: Na Slovensku v týchto 17 mestách sa v rôznych neziskových organizáciách zapájajú ľudia, aby urobili niečo dobré pre to svoje mesto.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.