15. 07. 2014 Nadácia Pontis

Majstri okresu Bytča sú z Aurory, penalty vyhral Daniel Hundák

Výťažok zo štartovného venujú mladému talentovanému športovci, ktorému chýbajú finančné prostriedky.

Presne pred desiatimi rokmi sa začala písať história bytčianskych majstrovstiev okresu v malom futbale. 11. ročník bol výnimočný. Obohatili ho Majstrovstvá okresu Bytča v kopaní penált. Necelá tridsiatka detí sa statočne pobila o atraktívne ceny od MŠK Žilina a trofeje určené najlepším trom. Majstrom okresu Bytča v kopaní pokutových kopov detí sa stal 14-ročný Daniel Hundák, pred 7-ročnými Martinom Bačíkom a Matúšom Filekom.

Mikšová United porazila najmladší tím Baník Brooklyn vysoko 4:1, ale tínedžeri si zaslúžia veľký obdiv. Úvodných šesť zápasov ich nikto nedokázal zdolať a zlyhali až v bojoch o medaily – v semifinále podľahli Kotešovej 2:3 a následne prehrali aj súboj s Mikšovou. Tá skončila tretia napriek tomu, že v riadnom hracom čase na turnaji neprehrala ani raz. Osudnou sa jej stal dlhý semifinálový penaltový rozstrel s Aurorou, kedy nevyužili dva mečbaly. Novopečený najúspešnejší Dvanásť prihlásených tímov chcelo zabojovať o prestížne ocenenie okresného majstra v malom futbale. Okrem tradičných tímov, ktoré hrávajú od začiatku, ako napríklad Roda 1101 Okružná alebo Aurora, cez tímy, ktoré pribudli v posledných rokoch, čiže Kotešová, Tiki Taka Predmier, Guletrepce/Vabank, prišli druhý raz aj vrchári od Melocíka, ale aj nové tímy – Vikingovia z Deportiva a mladučkí chalani z Baníka Brooklyn. Majstrom okresu sa už tretí raz stala Aurora, čím prepísala históriu majstrovstiev. Po rokoch 2008 a 2013 uspela aj v roku 2014.

Vo finále porazila Aurora najväčšie prekvapenie turnaja, Kotešovú. Mladí chalani z Kotešovej vo finále dokonca viedli, no skúsenejší súper dokázal v poslednej sekunde 1. polčasu vyrovnať a v 2. polčase pridať ešte jeden gól navyše. Súboj o 3. miesto zvládol lepšie favorit na celkové tím celej histórie majstrovstiev okresu a zároveň aktuálny majster vyhral v základnej skupine iba dva z piatich zápasov, no play-off zvládol na výbornú. Najlepším hráčom turnaja sa stal na základe hlasovania divákov, organizátorov a najmä hráčov Paľo Jandzík z Baníka Brooklyn pred Marekom Kresáňom (Mikšová) a Tónom Rupíkom (hviezdny brankár Aurory). Podrobný výsledkový a štatistický servis vám prinesieme v budúcom čísle Žilinského večerníka. Konečné poradie MOMF Bytča 2014 1. Aurora, 2. Kotešová, 3. Mikšová United, 4. Baník Brooklyn, 5. Tiki Taka Predmier, 6. Vikingovia z Deportiva, 7. Roda 1101 Okružná, 8. FC Rumík Melocík, 9. Girondins Bordeaux, 10. Legionári 2011, 11. FC Guletrepce, 12. Mipo

Pomôžeme talentovanému športovcovi

„Vďaka tomu, že turnaj tento rok podporil Nadačný fond Kia Motors Slovakia cez Nadáciu Pontis, rozhodli sme sa výťažok zo štartovného venovať mladému talentovanému športovci, ktorému chýbajú finančné prostriedky. Tréneri nám prihlásili štvoricu kandidátov. O tom, kto z nich zvíťazí, rozhodnú účastníci turnaja, ale aj čitatelia Žilinského večerníka. Prosím, zahlasujte za toho, kto získa 200 eur na športové vybavenie,“ uviedol spoluorganizátor turnaja Michal Filek, ktorý pôsobí ako šéfredaktor Žilinského večerníka, mediálneho partnera turnaja. O PODPORU SA UCHÁDZAJÚ 1. Jozef Koliba a Marek Adamec. Talentovaní 11-roční futbalisti hrajúci v žiackom družstve FO Bytča pod vedením trénera Mariána Webera. Obaja sú z detského domova a nemajú peniaze na športové vybavenie. 2. Vincent, Martin a Miloš Chyla. Traja bratia, mimoriadne futbalové talenty z Bytče. Najstarší už oblieka dres žiakov MŠK Žilina a patrí k najlepším v kategórii U 10. Dvaja mladší pôsobia u žiakov a v prípravke v Bytči.

Peniaze na športovanie a dochádzanie na tréningy by mimoriadne potrebovali. 3. Richard Kolek. Talentovaný hokejista z Malej Bytče, obranca MsHK Žilina. Momentálne nastupuje do deviateho ročníka na športovej škole v ZA. Otec musel kvôli nákladom odísť do Nemecka za prácou, vrátil sa však domov, lebo mu nevyplatili 2-tisíc eur. 4. Michal Štrkáš. Trinásťročný futbalista pochádzajúci zo Štiavnika, ktorý vyrastá v náhradnej rodine manželov Belianskych. Navštevuje špeciálnu ZŠ v Bytči. Futbal hráva za žiakov v Bytči a peniaze potrebuje, aby mohol ďalej rozvíjať svoj talent. Ako odovzdať hlas? Urobiť tak môžete e-mailom na adresu: filek@zilinskyvecernik.sk. Do mailu napíšte, ktorému športovcovi chcete dať hlas. Z jednej e-mailovej adresy uznáme len jeden hlas. Hlasovanie sa skončí v piatok 25. júla.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.