24. 06. 2014 Nadácia Pontis

Nadácia PONTIS v Partizánskom

Zamestnanci súkromných firiem vymenili na jeden deň náplň práce.

Zamestnanci súkromných firiem vymenili na jeden deň svoju náplň práce za plechovice s farbami, štetce, hrable či iné pracovné nástroje. Oslovení myšlienkou pomáhať a prispieť na dobrú vec sa stali súčasťou najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva na Slovensku a v strednej Európe s názvom Naše mesto, ktoré každoročne spája dobrovoľníkov a neziskové organizácie s firmami.

Ploty ožili farbami

Do dobrovoľníckej akcie sa 13. júna v Partizánskom zapojilo 95 dobrovoľníkov, ktorí počas dňa skrášľovali areál troch objektov. Obnovu náterov si vyžadovalo oplotenie v areáli Nemocnice na okraji mesta, n.o., v Partizánskom pri detskom oddelení. Päťdesiatpäť dobrovoľníkov neváhalo pomôcť s natieraním plotov, ale aj čistením trávnatých plôch parku, aby sčasti spríjemnili pobyt pacientom a návštevníkom nemocnice. Ďalších 30 dobrovoľníkov sa pustilo do natierania 350 metrov dlhého oplotenia okolo športového areálu ZŠ Rudolfa Jašíka na Obuvníckej ulici. Tretia aktivita prebiehala v MŠ na Topoľovej ulici vo Veľkých Bieliciach, kde desiati dobrovoľníci taktiež aspoň farebne vynovili oplotenie tunajšej materskej školy.

Prišli a pomohli vďaka Nadácii Pontis

Možnosť pomôcť mestu, v ktorom dobrovoľníci žijú a pracujú, existuje vďaka Nadácii Pontis. „Pontis znamená v preklade most a naším cieľom je premostiť dobrovoľníkov a neziskové organizácie s firmami a vytvoriť tak medzi nimi dobré partnerstvo a susedstvo“, prezradila programová koordinátorka Nadácie Pontis Slavomíra Urbanová. Zamestnanci firiem sa môžu priamo prihlasovať na ponúkané aktivity cez nadáciu. Ako ďalej uviedla, inšpiráciou pre vytvorenie podujatia tohto charakteru bola akcia New York Cares, kde sa v určitý čas v roku spoja ľudia z firiem a verejnosti, aby upratali svoje okolie, alebo sa postarali o objekty, ktorým sa nemôžu venovať počas práce.

Na Slovensku 6500 dobrovoľníkov postavilo 14 miest na nohy manuálnymi aktivitami, alebo venovalo svoj čas a skúsenosti seniorom, postihnutým ľudom či ľuďom bez domova. Početná účasť je potvrdením toho, že záujem urobiť niečo pre iných sa ešte z našich životov nevytratil.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.