13. 06. 2014 Nadácia Pontis

Slovenské mestá ovládli dobrovoľníci

Naše mesto - to je 6500 ľudí ochotných pomáhať skrášliť 17 miest na Slovensku.

Zamestnanci firiem ako manažéri, bankári či personalisti si vzali lopaty a štetce, aby vyčistili parky, verejné záhrady alebo sa venujú seniorom, či ľuďom s postihnutím.

Bratislava, Sereď či Žilina a ďalších 14 miest, všade tam dnes a zajtra môžete stretnúť pracujúcich dobrovoľníkov. V Košiciach sme ich zastihli pri rýľovaní v Oáze pokoja, čo je vlastne záhrada v centre mesta pri Steel aréne.

Dobrovoľníci:

Prišiel som tu kvôli tomu, aby som trošku podporil aj kolegov, aj niečo urobil pre prírodu, aj pre našu zeleň, aj pre naše deti z centra voľného času.

– Ja rada pomáham, rada robím ľuďom radosť a toto niekomu pomôže, niekto sem príde potom relaxovať, tak bude to tu mať krajšie trošku.

– Považujem to ako formu relaxu popri mojej práci, takže som účtovník, prišiel som tu z Bratislavy do mesta Košice. Keďže Košice sú moje mesto, kde som vyrastal.

LABOVSKÁ Helena, Centrum voľného času v Košiciach: „Sú to všetko dobrovoľníci buď firemní alebo aj naši zamestnanci, popoludní očakávame aj ďalších zástupcov z radov verejnosti. Ešte máme ďalších záujemcov dobrovoľníkov, ktorí pracujú na maľovaní plota, takže dokopy tu máme viac ako 45 ľudí dnes dopoludnia.“

Predtým to bola zarastená záhrada, teraz tam kvitnú ovocné stromy a kríky, uprostred mesta pestujú ľudia zemiaky a pribudne aj bylinková záhradka.

MOCNÁ Alena, riaditeľka Centra voľného času Košice: „Členovia Centra voľného času už vlastne tretí rok majú možnosť chodiť na túto záhradu, hlavne počas prímestských táborov, ktorých máme 26 v tomto školskom roku, teda celé leto.“

Nadácia Pontis organizuje akciu Naše mesto už od roku 2007. Na Slovensku v týchto 17 mestách sa v rôznych neziskových organizáciách zapájajú ľudia, aby urobili niečo dobré pre to svoje mesto.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.