17. 03. 2014 Sociálne inovácie

Spustili sme nový web, ktorý sa venuje rozvojovému vzdelávaniu

Web je určený učiteľom a študentom vysokých škôl, ale aj širšej verejnosti, ktorá sa zaujíma o rozvojovú spoluprácu a rozvojové vzdelávanie.

Na Slovensku je stále nedostatok informácií o rozvojovom vzdelávaní. Chýbajú nám odborníci na rozvojové vzdelávanie, ktorí by rozvíjali diskusiu o úlohách a prínose tohto vzdelávacieho konceptu pre slovenskú a zahraničnú spoločnosť. Nová webová stránka www.unidev.info chce odstrániť tento nedostatok a prináša  odborné informácie o rozvojovom vzdelávaní nielen študentom, ale aj širokej verejnosti.

Web obsahuje informačné materiály, štúdie, odkazy na digitálne knižnice a periodiká a ďalšie zaujímavé linky. Taktiež bude priebežne informovať o prebiehajúcich aktivitách projektu UNIDEV v oblasti rozvojového vzdelávania na univerzitách a výzvach, do ktorých sa budú môcť zapájať učitelia, výskumníci a vysokoškolskí študenti. Napríklad pre akademikov chystáme terénne cesty do subsaharskej Afriky, pre študentov a učiteľov letnú školu rozvojového vzdelávania v Dubline a pre širšiu verejnosť informačné a vzdelávacie kampane. 

Ak sa venujete témam v oblasti rozvojovej spolupráce, zaujímavé informácie môžete nájsť aj na webe Nadácie Pontis v sekcii Rozvojové vzdelávanie. Pre základné a stredné školy je určená stránka globalnevzdelavanie.sk, ktorú prevádzkuje Človek v ohrození. 

Prečítajte si viac informácií o projekte UNIDEV, ktorý realizujeme v spolupráci s írskou organizáciou Kimmage a cyperskou organizáciou NGO-SC.

                                     Projekt je finančne podporený zdrojmi EuropeAid. 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.