14. 07. 2014 Nadácia Pontis

Starý park získava nový šat

V Podolínci sa pracuje na vynovení parku. Jeho súčasťou bude aj mestský erb.

PODOLÍNEC. Park, ktorý je v meste pri základnej škole s materskou školou, vznikol v čase, keď ich stavali, čo je už okolo 50 rokov. Vyzeral už neesteticky a chodníky boli poškodené. Park sa obnovuje z prostriedkov Nadácie Pontis, ktorá projekt schválila a pridelila mu dotáciu 3 000 eur. Mesto bude spolufinancovať projekt dvadsiatimi percentami, čo znamená, že celkovo je na projekt k dispozícii 3 600 eur. Vparku bude erb mesta Pri rekonštrukcii sa v rámci rozpočtu počíta s novými chodníkmi, výsadbou drobnej zelene a novými lavičkami. Prednosta mestského úradu v Podolínci Michal Marhefka povedal: „Najvzácnejšia vec, ktorá pribudne v strede parku, bude erb mesta, umiestnený v kameninovom útvare – skalke.“ Mesto chce, aby erb bolo vidieť z hlavnej cesty, takže sa bude robiť aj presun živého plota. Priestor pred Základnou školou sa presvetlí a vznikne park. Ako Marhefka vysvetlil, pracovne ho nazvali aj Park študentov, keďže sa nachádza medzi dvoma školami. „Na oprave parku sa stále pracuje. Momentálne boli odstránené staré chodníky a začíname pracovať na nových,“ vysvetlil Marhefka.

Čo si myslia obyvatelia

„Je skvelé, že opravia park. Myslím si, že to bude dobre pre starších, budú si mať kde posedieť. Pre mladých to bude zaujímavé večer,“ povedala obyvateľka Elena. „Nie je to dobré, aj doteraz sa to dalo na sedenie využívať. Podľa mňa je to tu všetko slabé a ani park tomu nepomôže,“ povedal Lukáš Hudaček. „Hlavne to v meste bude lepšie vyzerať a bude to na pohľad pekné,“ povedala obyvateľka Zuzana.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.