23. 06. 2014 Nadácia Pontis

Z grantu dá radnica upraviť priestor za kultúrnym domom

Súčasťou zmien má byť aj odstránenie skládok odpadu, ktoré v lokalite vznikajú.

ZLATÉ MORAVCE. Mesto dostalo grant z Nadácie Pontis vo výške 1 502 eur na zveľadenie prostredia v okolí kultúrneho domu v mestskej časti Chyzerovce. V rámci spoluúčasti prispeje samospráva z vlastného sumou 376,50 eura.

Za tieto peniaze by sa mal zveľadiť nevyužívaný priestor za kultúrnym domom. Vzniknúť tu má oddychová zóna pre miestnych obyvateľov. Jej súčasťou budú pieskovisko pre deti, ohnisko na opekanie, lavičky aj nanovo vysadené stromy a kríky. Ešte predtým ale bude potrebné odstrániť drobné skládky odpadu, vysekať krovie a upraviť zeleň. „Projekt v nemalej miere podporí stretávanie seniorov, ale aj aktivity detí, ktoré sa dnes nemajú kde stretávať,“ informovala radnica.

Jednou z podmienok podpory bolo, aby sa do projektu zapojili dobrovoľníci. Podľa radnice by s tým nemal byť problém, pripravení sú už ľudia z Občianskeho združenia Chyzerovce. Zmeny na zanedbanom priestore za kultúrnym domom by mali byť hotové v auguste.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.