04. 04. 2019 Inklúzia

Poznáme výsledky grantovej výzvy JCI pre mladých 2019

Zamestnancom spoločnosti Johnson Controls záleží na pozitívnom vplyve a zlepšovaní okolia – aj prostredníctvom podpory mimovládnych neziskových organizácií venujúcim sa práci s deťmi a mládežou so zdravotným či sociálnym znevýhodnením, a zároveň prostredníctvom podpory vzdelávania. Preto sa v roku 2019 spoločnosť po prvý raz rozhodla vyhlásiť grantovú výzvu JCI pre mladých 2019. Do výzvy sa zapojilo až 100 mimovládnych organizácií. 14 najúspešnejších projektov JCI podporí sumou v celkovej výške 21 000 eur.

Kto získal podporu?

Medzi úspešne vybrané projekty patrí aj ten od Občianskeho združenia Kukučky. Cieľom projektu je umožniť deťom z detského doma zmenu prostredia. Deti stretnú iných ľudí, dostanú sa tak do nových situácií a budú vidieť aj iné spôsoby komunikácie a vzťahov, ako len tie, ktoré zažili v domove, alebo vo vlastnej rodine.

Nezisková organizácia Archa pripravila projekt, ktorý pomáha mladým ľudom naučiť sa zvládať napätie, eliminovať nevhodné vzorce správania a agresivitu voči sebe i druhým.

Organizácia Zaujímam sa upriamuje pozornosť na environmentálne vzdelávanie. Projekt vychádza z predpokladu, že témy ako Zero Waste, či odpadové hospodárstvo sa najlepšie dostanú k ľuďom rôznych vekových kategórií prostredníctvom hier a kreativity.

Medzi ďalšie podporené organizácie patria Autis, Občianske združenie MAGIKOS, Združenie Mladých Rómov, Indícia n.o., Občianske združenie EDU, Cesta von, Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar, Nadácia DeDo – Solidarita s deťmi z detských domovov, Nie sme sami, OZ Úsmev na tvári a Združenie rodičov pri Materskej škole v Gelnici.

Hodnotiacej komisie sa zúčastnili Ivana Latečková, Dominika Trembecká, Peter Daniel, Barbora Tačovská, Darina Zahoranová za spoločnosť Johnson Controls, Veronika Gilanová, Martina Čápová, Adriana Jančulová z Nadácie Pontis, Karin Andrášiková z Mládež Ulice a Ján Herák z občianskeho združenia Fantázia detí.

Prepájame firmy, mimovládne organizácie, štátne inštitúcie, komunity a jednotlivcov, aby sme spoločnými silami dosiahli pozitívne zmeny vo vzdelávaní, v zodpovednom podnikaní a v boji proti korupcii a chudobe.