Fail Faire #4 Ako nám to takmer nevyšlo kvôli peniazom

Príďte si vypočuť príbehy ľudí, ktorých neúspech posunul ďalej.

Príďte si vypočuť príbehy ľudí, ktorých neúspech posunul ďalej. Tentoraz budeme hovoriť aj o tom, čo nezaberá na najbohatších ľudí na Slovensku a prečo je problém, ak si pýtate málo peňazí. Naša téma sa bude týkať získavania peňazí a fundraisingu. O svoje neúspechy sa podelia opäť tí najlepší a zaručujeme vám, že ich príbehy ste ešte nikdy nemohli počuť.

Fail Faire je podujatie, na ktorom navzájom zdieľajú neziskovky, startupy, veľké firmy vedomosti z nových technológií, financovania, manažovania, sociálnej komunikácii. Nie však cez pozitívne príklady úspešných firiem a neziskoviek, ale cez neúspechy, ktoré pri svojej práci zažili a ktoré ich posunuli v podnikaní a práci v neziskovke ďalej.

Pridajte sa k udalosti Fail Faire#4 Ako nám to takmer nevyšlo kvôli peniazom na Facebooku.

18:00 Otvorenie Fail Faire
Norbert Maur, Nadácia Pontis

18:06 Pane, prosím môžem dostať ešte?
Daniel Coulton-Shaw (GCR - the Global Clinic Rating Project)

18:17 Čo funguje a čo nefunguje na najbohatších ľudí na Slovensku
Ľudmila Kolesárová (Dobrý anjel)

18:28 Fail fast - Fail better
Michal Maxian (Startup Slovakia)

18:39 Príležitosti sú svine alebo o všetkých kaviarňach, ktoré som neotvoril
Martin Bajaník (Foxford)

18.50 Diskusia

Martin Bajaník (Foxford)
Vyštudoval dizajn na bratislavskej Vysokej škole výtvarných umení. Už počas školy začal pracovat v reklame, kde sa viac-menej zdržiava dodnes; pred 10 rokmi spoluzaložil malú reklamnú agentúru Brandy. V roku 2010 sa pustil do gastrobiznisu, keď spolu s priateľmi otvoril prvú kaviareň SHTOOR home made café na Štúrovej ulici, pričom bol autorom konceptu a značky. Keď už priatelia prestali byť priateľmi, rozhodol sa ísť vlastnou cestou a pred pár mesiacmi spolu s Mišom Meškom otvoril novú kaviarenskú sieť FOXFORD. Popri nej pracuje aj na zaujímavých marketingových projektoch, o ktorých nemôže veľa povedať, lebo je to ešte tajné. Martin bude hovoriť o príležitostiach, projektoch a bláznivých nápadoch, ktoré nerealizoval z rôznych dôvodov (aj finančných).

Ľudmila Kolesárová (Dobrý anjel)

Ľudmila je marketingová manažérka n.o. Dobrý anjel, blogerka a bola aj členkou volebného tímu Andreja Kisku. Svoj život delí medzi kreatívu a pomoc ľuďom. Je šťastná, že má oboje pod jednou strechou v sídle Dobrého anjela v Poprade. Bude rozprávať o tom, čo funguje a čo nefunguje na najbohatších ľudí na Slovensku a akí vlastne sú. Ako sa dá pri získavaní peňazí popáliť a kde to páli najviac... či pri kontakte s najväčšími ľuďmi, alebo s najväčšími firmami, vo virtuálnom svete alebo v reálnom. Bude rozprávať o tom, ako Dobrý anjel skoro zlikvidovali jednu sieť potravín a možno aj o tom, či politika chcela zlikvidovať Dobrého anjela.

Daniel Coulton-Shaw (GCR - the Global Clinic Rating Project)
Daniel sa sám seba opisuje ako otec, manžel, priateľ, tustista, podnikateľ v zdravotníctve, muzikant, kresťan. Pýtanie peňazí, pomoc, alebo pýtanie si niečoho, čo naozaj potrebujeme je oblasť, v ktorej mnohí z nás boli neúspešní. Daniel Shaw bude hovoriť zo svojej vlastnej skúsenosti ako ovlyvnil príbeh Olivera Twista jeho schopnosť žiadať viac alebo menej v biznise alebo v živote. "Pane, prosím môžem dostať ešte?" je citát Olivera Twista z knihy Charkesa Dickensa a zároveň aj názov jeho prednášky.

Michal Maxian (Startup Slovakia)
Michal je startupista, konzultant. Posledné dva roky tvrdo maká na vytvorení vzdelávacieho ekosystému s prepojením na startupy, vytvára technologické startupy.

The Spot, 3 poschodie OC Dunaj