Koncert Doma dobre

V predvianočnom období sa koná veľa benefičných koncertov, tento však bude výnimočný.

Mesiac bez domova uzavrie koncert Doma dobre, ktorý organizuje Nadácia Pontis a agentúra Pohoda spolu s neziskovými organizáciami Depaul Slovensko, Vagus, Proti prúdu a Divadlo bez domova. Koncert sa uskutoční priamo na mieste, kde ľudia bez domova trávia čas a kde majú šancu prespať. Nízkoprahová nocľaháreň nie je príliš vľúdna, pôsobí chladne, ale zachraňuje životy.

Nízkoprahová nocľaháreň Sv. Vincenta de Paul na Ivánskej ceste v Bratislave sa cez deň premení na koncertnú halu. Sami si budete môcť vyskúšať, akú cestu musia merať ľudia bez domova do nocľahárne. Zažite, aké to je a aký prístup majú k službám ľudia, ktorí stratili domov.

Koncerty

14.00 hod. Korben Dallas Symphony

15.15 hod. Lola Marsh (Izrael)

16.25 hod. Divadlo bez domova: Franta Project

16.30 hod. Puding pani Elvisovej

Sprievodné aktivity:

13.00 hod. Výtvarná večera: varí šéfkuchár Erik Binder / Život na okraji: výstava fotografií a dokumentárny film Lukáša Maceka

14.45 hod. Príbeh nocľahárne / Moderuje: Juraj Kušnierik / Hostia: Marian Gliganič (manažér nocľahárne sv. Vincenta de Paul), Juraj Barát (riaditeľ Depaul Slovensko) a Miroslav (bývalý klient)

16.00 hod. Mesiac bez domova – a čo ďalej? / Zástupcovia OZ Vagus, Depaul Slovensko, Proti prúdu, Divadla bez domova a Nadačného fondu Slovenských elektrární v Nadácii Pontis

Počas koncertov si môžete pozrieť aj výstavu fotografií študentov pod vedením Borisa Németha

Doprava:

Kyvadlová doprava
– zastávka MHD Nám 1. mája (STU): o 12.30 h, 13.30 h, 14.30 h
– z nocľahárne o 16.15 h, 17.45 h, 18.30 h
Autom – parkovanie na štrkovom parkovisku pred viaduktom (do 500 metrov od nocľahárne).
MHD – autobusy 61 a 96 (vystúpiť na zastávke Fatruny), peši je to do nocľahárne približne 1,5 km.

Adresa:

GPS súradnice: N 48.17683953478788 , E 17.18913495540619
Nocľaháreň sv. Vincenta de Paul, Ivanská cesta 32, 821 01 Bratislava
Vďaka podpore Nadačného fondu Slovenských elektrární v Nadácii Pontis je vstup na koncert bezplatný. Každý návštevník môže venovať dobrovoľný príspevok na pomoc ľuďom bez domova.

V priestoroch koncertu budú pokladničky Dobrej krajiny a celý výnos zo zbierky sa použije na činnosť nízkoprahovej nocľahárne sv. Vincenta de Paul, prevádzku denného integračného centra Vagus, oddlžovanie predajcov časopisu Nota bene a hercov z Divadla bez domova.
Darovať môžete aj cez www.DobraKrajina.sk alebo poslať SMS v hodnote 5 eur na číslo 834 (rovnaké u všetkých mobilných operátorov).

Koncerty

14.00 hod. Korben Dallas Symphony

15.15 hod. Lola Marsh (Izrael)

16.25 hod. Divadlo bez domova: Franta Project