Podporte ľudí v núdzi na koncerte Doma Dobre

Už túto nedeľu vás pozývame na jedinečný a výnimočný koncert

Po veľkom úspechu prvého ročníka prichádza pokračovanie koncertu Doma dobre na podporu ľudí v núdzi. V nízkoprahovej nocľahárni sv. Vincenta de Paul na Ivánskej ceste v Bratislave už túto nedeľu zahrajú MIDI LIDI, Longital Suita a My Baby. Súčasťou podujatia bude aj výstava fotografií Lukáša Maceka, kapustnica, ktorú pripraví známy šéfkuchár Jaro Žídek, či diskusie s ľuďmi z organizácií, ktorí sa venujú ľuďom bez domova. Jeden z návštevníkov koncertu si domov odnesie obraz výtvarníka Mareka Ormandíka, ktorý namaľuje priamo na podujatí. Vstup na koncert je bezplatný, váš dobrovoľný príspevok poputuje na podporu a pomoc ľuďom bez domova.

Termín konania Čas konania Miesto konania
6. december 2015 13:00 hod. NOCĽAHÁREŇ SV. VINCENTA DE PAUL
Chcem sa zúčastniť

Len v uliciach Bratislavy sa pohybuje okolo 4 000 ľudí bez domova. Viac ako 1 000 z nich využilo počas roku 2014 služby nízkoprahovej nocľahárne sv. Vincenta de Paul. Pracovníci organizácie Depaul Slovensko sa starajú, aby ľuďom bez domova poskytli teplo, stravu a základné služby bez ohľadu na to, v akom stave prídu. Okrem iného tu dostanú hygienické potreby a v prípadne záujmu i sociálne poradenstvo a pomoc pri hľadaní práce. Nie je nám jedno, ako žijú ľudia v núdzi, ktorí sú neraz vylúčení na okraj spoločnosti. Aj preto sa na ich podporu už druhýkrát uskutoční koncert Doma dobre, ktorý vzniká v spolupráci s hudobníkom Michalom Kaščákom a Agentúrou Pohoda.

Príďte na koncert a podporte aj vy ľudí, ktorí sú odkázaní na pomoc druhých. Do nocľahárne sa dostanete kyvadlovou dopravou z Námestia 1. mája alebo spojmi 61 a 96, pričom od zastávky Fortuny si môžete prejsť cestu, ktorú si každý večer a ráno prejdú klienti nocľahárne.

ĎAKUJEME za vašu podporu

• Vstup na koncert je bezplatný, počas koncertu môžete venovať dobrovoľný príspevok, vďaka ktorému pracovníci Depaul Slovensko ľuďom bez domova zabezpečia nocľah alebo jedlo
  • Poslaním prázdnej SMS na číslo 827 podporíte prácu s ľuďmi bez domova sumou 3 eur alebo neobmedzene cez www.DobraKrajina.sk
  • Príspevkom v Depaul stánku – za čo dostanete pekné tričko, tašku, odznak, náramok

Viac informácií aj na:

www.dobrakrajina.sk

www.depaulslovensko.org

www.pohodafestival.sk

Podujatie sa začne v zrekonštruovanej časti nocľahárne o 13.00 h výstavou fotografií Lukáša Maceka, premietaním filmov o nocľahárni sv. Vincenta de Paul a varením kapustnice s Jarom Žídekom. Pomedzi jednotlivé koncerty budú diskusie zástupcov organizácií, ktoré sa venujú ľuďom bez domova.

Vo vstupnej hale zahrá o druhej kapela Longital vo verzii Suita. Shinu a Daniela Salontaya doplní Marián Slávka a sláčikové kvarteto zložené zo známych muzikantov (1. husle – Štefan Filas, 2. husle – Milan Adamec, viola – Slavo Solovic a violončelo – Jozef Lupták). V Solovicových aranžmánoch zahrajú piesne z albumu „A to je všetko?“. Výnimočný projekt, ktorý zaznamenal na svojej vypredanej premiére na festivale Konvergencie obrovský úspech, bude uvedený naživo len druhýkrát. Na úvod koncertu zahrá sláčikové kvarteto koledy v úprave Alexandra Albrechta.

O 15:15 h zahrá fenomenálne holandsko-novozélandské trio My Baby. Kapelu tvoria súrodenci Joost a Cato van Dyck a gitarista Daniel Johnston. My Baby kombinujú funkovo-bluesové korene s funky-tanečnou hudbou. Táto kombinácia vás postupne donúti tancovať, až upadnete (podľa fanúšikov skupiny) do tzv. voodoo tranzu. Skupina „supportovala“ umelcov ako Larry Graham či Seasick Steve, ktorý ich označil za budúcnosť hudby.

Posledným účinkujúcim bude česká elektropopová kapela MIDI LIDI. Pre Prokopa Holoubeka, Petra Mareka a Tomáša Kellara je hudba len jedným z možných umeleckých vyjadrení. Od kapely preto môžete očakávať netradičné spracovanie i stvárnenie vlastných i prevzatých skladieb. Na tohtoročnej Pohode napríklad pobavili publikum „héliovou cover verziou“ pesničky Dnes od Tublatanky.

Rekonštruovaná časť

13:00 Výstava fotografií Lukaša Maceka, premietanie filmov o nocľahárni sv. Vincenta de Paul, príprava kapustnice Jarom Žídekom

14:45 – 15:15 Predstavenie neziskových organizácií venujúcich sa ľuďom bez domova

16:15 – 16:45 Ulica nie je domov – diskusia