02. 06. 2014 Zodpovedné podnikanie

Agentúry bezplatne pomôžu neziskovkám počas prvého Kreatívneho maratónu

Do Nášho Mesta sa zapoja aj profesionáli z reklamnej a komunikačnej brandže. Už 13. júna poskytnú pro bono služby ľuďom z neziskoviek.

Nadácia Pontis prináša prvý krát na Slovensko Kreatívny maratón, ktorý bude súčasťou najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva Naše Mesto. Kreatívci z agentúr budú neziskovkám pomáhať pripravovať kampane, programovať webové mikrostránky, nastavovať komunikačné stratégie či tvoriť vizuály. Kreatívny 12-hodinový maratón sa uskutoční 13. júna v inšpiratívnych priestoroch Connectu v budove bývalej Cvernovky v Bratislave.

Neziskovky najviac potrebujú lepšie komunikovať
„Neziskové organizácie potrebujú komunikovať zrozumiteľne a presvedčivo, aby mohli získavať podporovateľov a dlhodobo prinášať pozitívne zmeny v našej krajine. Napriek tomu si ani mnohé z najlepších často nemôžu dovoliť profesionálne služby kreatívcov. Chýba im tak prístup k zručnostiam, ktoré sú pre ich prácu dôležité a Kreatívny maratón ponúka tento prístup,“ zdôvodňuje Monika Brošková z Nadácie Pontis, ktorá maratón zastrešuje.

Viaceré agentúry príležitostne poskytujú svoje služby pre neziskové organizácie bezplatne. Napriek tomu, potrieb je stále veľa. Z prieskumu inštitucionálnej vyspelosti medzi neziskovými organizáciami, ktorý Nadácia Pontis uskutočnila koncom minulého roka, vyplýva, že neziskovky na Slovensku vnímajú najväčšie potreby práve v oblasti marketingu a komunikácie. Uviedlo to až 74% organizácií.

„Preto sme sa rozhodli organizovať Kreatívny maratón a s touto myšlienkou sme oslovili reklamné a PR agentúry,“ dodáva Monika Brošková. Kreatívne agentúry tak môžu strategicky využiť čas svojich ľudí v prospech komunity. „Chceme ukázať, že zmysluplne pomôcť sa dá i takouto inovatívnou formou a za celý deň sústredenej práce je možné urobiť veľa, ak sú projekty kvalitne nastavené,“ dodáva M. Brošková.

Inšpirácia zo sveta
Nadácia Pontis sa pri Kreatívnom maratóne inšpirovala americkou organizáciou CreateAthon, ktorá  do pomoci pre neziskové organizácie zapojila od roku 1998 už 81 agentúr. Podobné pro bono maratóny fungujú aj v Nemecku, Francúzsku či Japonsku. Bezplatná pro bono pomoc formou celodenného maratónu poskytujú ľudia z firiem v nielen v kreatívnej oblasti, ale i v ľudských zdrojoch, či IT.

Kreatívci využijú svoje hlavy
Nadácia Pontis oslovila vybrané neziskové organizácie, ktoré sa venujú témam zvyšovania transparentnosti, pomoci ohrozeným sociálnym skupinám, či inováciám.  Kreatívne tímy z agentúr sa budú venovať jednotlivým neziskovým organizáciám a pracovať na ich zadaniach. Na záver všetky tímy odprezentujú svoje výstupy.

Pilotný ročník Kreatívneho maratónu uvedieme v rámci podujatia Naše Mesto, ktoré organizujeme už po ôsmykrát. Zúčastňuje sa ho 14 miest, viac ako 5 000 dobrovoľníkov, ktorí pomôžu na 500 rôznych aktivitách po celom Slovensku.

Komu pomôžu reklamky?

1st CLASS AGENCY pripraví pre organizáciu Depaul, ktorá prevádzkuje nízkoprahovú nocľaháreň pre bezdomovcov, komunikačný balík pre rozvíjanie vzťahu s darcami.

Creative Department pripraví pre ReVera, ktoré prevádzkuje coworkingové centrum Connect, dizajn manuál a komunikačnú stratégiu.

Made by Vaculik pripraví pre Proti Prúdu propagačnú kampaň pouličného časopisu Nota Bene.

Neopublic Porter Novelli pripraví pre Člověk v tísni návrh komunikačnej kampane týkajúcej sa problematiky sociálneho vylúčenia.

PRime Time pripraví pre Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť koncept rozvoja portálu odkazprestarostu.sk.

SCR Interactive pripraví pre Kaspian online kampaň konferencie pre organizácie a odborníkov pracujúcich s deťmi a mládežou.

THIS IS LOCCO nastaví pre Via Iuris stratégiu komunikácie a koncept novej webstránky.

 

MEDIÁLNI PARTNERI

      

PARTNERI

        

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.