10. 12. 2018 Zodpovedné podnikanie

Keď šaty robia človeka. Do zbierky šatstva sa zapojilo 34 firiem

Najpopulárnejšou aktivitou na #GivingTuesday bolo aj tento rok darovanie šatstva.

Koniec novembra nebol ani tento rok len v znamení zliav a výhodných nákupov na Black Friday. Na Slovensku sme už druhýkrát oslavovali aj deň darovania a dobrých skutkov Giving Tuesday.

Ceslovenskú zbierku šatstva a potrieb pre neziskové organizácie zorganizovala Nadácia Pontis v rámci skupiny Firmy komunite. Zapojilo sa rekordných 34 firiem. Teší nás, že s rozrastajúcim sa združením zodpovedne podnikajúcich spoločností Firmy komunite sa čoraz viac firiem zapája aj do zbierky šatstva a potrieb pre ľudí v núdzi. Mnoho firiem do zbierky prispieva už niekoľko rokov po sebe a pre zamestnancov sa zbierka stala obľúbenou aktivitou, kedy si jednak pretriedia šatník a na druhej strane tiež pomôžu ľuďom v núdzi a darujú im nový impulz do života,“ zhrnula programová manažérka Nadácie Pontis Veronika Sedláčková.

Okrem šatstva a obuvi, ktoré tvoria prevažnú časť vyzbieraných vecí sa vyzbierala tiež drogériu, kuchynské potreby, športové, školské potreby a elektroniku. Zbierka združenia Firmy komunite lámala rekordy vo viacerých ohľadoch – zapojil sa rekordný počet firiem i organizácii.

Jesenná zbierka v číslach

Viac informácií nájdete na stránke GivingTuesday.sk.

 

Foto: Unsplash.com – Ben White

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.