21. 07. 2014 Zodpovedné podnikanie

Zodpovedný prístup je súčasťou každého nášho kroku

Životné prostredie je dlhodobo prioritou spoločnosti IKEA. Papierové palety jej priniesli ocenenie Zelená firma 2013.

Cenu pre Zelenú firmu preberá Nina Maláková - riaditeľka IKEA Bratislava

„Sme veľmi hrdí a vďační za to, že odborná porota ocenila naše zodpovedné podnikanie.“ – Jana Hrubcová, spoločnosť IKEA

 Ako vnímate ocenenie Zelená firma 2013?

Teší nás, že sme mohli naším prístupom inšpirovať ďalšie firmy pôsobiace na Slovensku. Zároveň je to pre nás aj záväzok, aby sme našu prácu neustále zlepšovali.

Prečo je dôležité podnikať zodpovedne?

Jedna z najväčších výziev 21. storočia je ako si poradiť s nedostatkom zdrojov a klimatickými zmenami, a pritom poskytnúť ľuďom na celom svete dobrú kvalitu života. Víziou spoločnosti IKEA je vytvárať lepší každodenný život pre mnohých ľudí. Ak chceme túto víziu dosiahnuť, neexistuje iná cesta, ako podnikať zodpovedne a udržateľne. Zodpovedný prístup je preto súčasťou každého nášho kroku, má pozitívny vplyv na ľudí, komunity a životné prostredie. Dokážeme vďaka nemu ušetriť zdroje, a tým aj znižovať náklady a ceny pre našich zákazníkov.

Viac o projekte Papierové palety

Nábytkárska spoločnosť prišla ako prvá s nahradením drevených paliet za papierové, ktoré slúžia na prepravu a skladovanie tovaru. Recyklovateľné palety sú šetrnejšie k životnému prostrediu a vďaka tejto zmene sa na Slovensku od minulého roka znížil počet kamiónov, ktoré prepravujú výrobky IKEA, o 200. To viedlo aj k zníženiu emisií CO2 a ďalších nákladov. Papierové palety po použití putujú na ďalšiu recykláciu. Vyrábajú sa z nich kartónové škatule, ktoré sa ďalej predávajú ako obchodný tovar. Cieľom IKEA je do roku 2016 znížiť emisie CO2 o 20 %.

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.