12. 12. 2012 Nadácia Pontis

Gabika (7) dostala vytúženú barbínu až z Kalifornie

Nový Čas pomáha deťom prostredníctvom svojho charitatívneho programu Srdce pre deti, ktorý spravuje v spolupráci nadáciou Pontis.

Srdce pre deti má aj Katarína Mandal (28) žijúca za Atlantikom
Obe sú šťastné! Darkyňa Katarína z Ameriky preto, že mohla niekomu urobiť obrovskú radosť a oslávenkyňa Gabika zo Zemplína preto, lebo na svoje 7. narodeniny dostala až z Kalifornie vytúženú barbie. A k tomu ešte tortu od Nového Času! Keď prednedávnom Gabika dostala od Srdca pre deti nábytok do izby a školské pomôcky, zdôverila sa nám, že sníva o naozajstnej barbíne. Vďaka dobrej duši spoza Atlantiku sa jej toto prianie splnilo.

„Som taká šťastná, že tomu ani neviem uveriť. Vždy som túžila mať svoju barbínu. A táto je naozaj krásna. Budem sa s ňou stále hrať,“ tešila sa Gabika, ktorá s novou bábikou mieni aj spávať. Doteraz totiž ešte nikdy nijaký darček nedostala, lebo Vyrostkovci si to jednoducho nemohli dovoliť. Otcovi neplatil zamestnávateľ, rodinu postihli povodne a mamka chodí len o barlách. Čaká ju ďalšia náročná operácia bedrového kĺbu. „Gabika si bábiku bude strážiť ako oko v hlave, očká jej žiaria šťastím. My si, žiaľ, darčeky nedávame ani na Vianoce, lebo mám až tri dcéry a v prvom rade musia dostať to najnevyhnutnejšie. Verte­neverte, Gabika až teraz oslavuje svoje prvé narodeniny, hoci sa dožíva už 7 rokov!“ dodala jej mama Martina (37), ktorá je po vážnom úraze.

Nový Čas pomáha deťom prostredníctvom svojho charitatívneho programu Srdce pre deti, ktorý spravuje v spolupráci nadáciouPontis. Príbeh rodiny zaujal okrem Nového Času, ktorý malej oslávenkyni priniesol narodeninovú tortu, aj čitateľku Katarínu v USA. Jej balíček pre šikovné dievčatko, ktoré čaká plastický zákrok znamienka na brade, došiel spoza mora našťastie včas. „Páči sa mi, ako rodičia Gabiky aj napriek nepriazni osudu vedú svoje deti k správnym hodnotám. Keďže majú prostriedky len na nevyhnutné veci, poslala som Gabike aspoň malé prekvapenie,“ napísala Katarína Mandal z Kalifornie, ktorá celej Gabikinej rodine praje len všetko najlepšie.