21. 12. 2020 Nadácia Pontis

Ktoré projekty získali podporu z Fondu SK-NIC

Pozrite si, ktoré projekty získali podporu z jesennej Výzvy pre malé projekty.

Do termínu uzávierky prišlo rekordných 286 žiadostí  od rôznych občianskych združení, neziskových organizácií, samospráv, škôl či fyzických osôb z celého Slovenska. Formálne náležitosti splnilo 171  projektov. Tie sa dostali do vecného kola hodnotenia, kde sa kládol dôraz nielen na prínos pre cieľovú skupinu, ale aj na spôsob realizácie projektu, efektivitu či udržateľnosť projektu. Hodnotitelia napokon navrhli schváliť 14 najlepších projektov.

Výzva zahŕňala tri okruhy tém:

1. projekty efektívne využívajúce informačno-komunikačné technológie k vzdelávaniu alebo projekty vzdelávajúce o týchto technológiách,
  2. projekty podporujúce komunity prostredníctvom IKT (t. j. zlepšujúce podmienky jej fungovania alebo zlepšujúce život jej členov),
  3. projekty zavádzajúce umelú inteligenciu alebo strojové učenie.

Podporené projekty:

Zoznam hodnotených projektov v prvom kole nájdete v tomto dokumente.

Požadované sumy sú v súlade s podmienkami výzvy v rozmedzí od 2 500 EUR do 10 000 EUR. Z Fondu SK-NIC bude rozdelená celá suma, vyčlenená na výzvu, a to vo výške 100 000 EUR.

Prepájame firmy, mimovládne organizácie, štátne inštitúcie, komunity a jednotlivcov, aby sme spoločnými silami dosiahli pozitívne zmeny vo vzdelávaní, v zodpovednom podnikaní a v boji proti korupcii a chudobe. V týchto témach sme aj experti.