11. 01. 2019 Zodpovedné podnikanie

Lidl: Ocenenie Skvelý zamestnávateľ patrí všetkým kolegom, ktorí robia firmu tým, čím je

Spoločnosť Lidl Slovenská republika je jednou z firiem, ktorá sa zaradila medzi víťazov ocenenia Via Bona Slovakia 2017. V kategórii Skvelý zamestnávateľ zvíťazili vďaka svojmu výnimočnému prístupu k zamestnancom. „Toto ocenenie nás veľmi teší a je pre nás potvrdením správne nastavených procesov vo vzťahu k našim zamestnancom,“ tvrdí Tomáš Bezák, vedúci úseku komunikácie v Lidl,  „Zároveň však patrí rovnakou mierou všetkým našim viac ako 4000 kolegyniam a kolegom, ktorí robia Lidl tým, čím je.“

Firma si váži názory svojich zamestnancov, čo dokazuje aj zavedením ideamanažmentu – prostredníctvom neho má každý zamestnanec možnosť prispievať k zlepšovaniu procesov a nastavení vo firme. Podobne zapojení boli aj pri tvorbe a definovaní imidžu a hodnôt spoločnosti. Tie mohla verejnosť vidieť na vizuáloch po celom Slovensku s heslom „Aj ja som Lidl“.

Na zamestnancov sa však nezabúda ani v oblasti benefitov. Medzi najpopulárnejšie patria darčekové poukážky v hodnote 160 eur ročne či stravné karty Ticket Restaurant. Nakoľko si však spoločnosť Lidl uvedomuje hodnotu svojich zamestnancov, myslí aj na ich zdravie. Pripravil si pre nich dvakrát do roka vitamínové balíčky, práve počas kritickejších období jari a jesene. Najnovšími prírastkami sú však karta Multisport, ktorá ponúka zamestnancom zvýhodnené využívanie rôznych športovísk vo svojom okolí a nadštandardné zdravotné prehliadky.

Lidl ponúka špeciálne benefity aj svojím zamestnancom-rodičom. Každé z ich detí získa pri nastúpe do prvého ročníka základnej školy darčekový balíček plný školských potrieb. Počas leta majú k dispozícii týždenný pobytový tábor, ktorý je plne hradený zo strany zamestnávateľa.

Okrem toho sa však môžu zamestnanci zapojiť aj do zlepšovania situácie na Slovensku prostredníctvom rôznych dobrovoľníckych programov. Spoločnosť Lidl im poskytuje možnosť zapájať sa do akcií ako #GivingTuesday či Strom želaní.

Pridajte sa k víťazom Via Bona Slovakia. Viac informácií o aktuálnom ročníku nájdete tu.