27. 02. 2013 Nadácia Pontis

Mestá a obce môžu získať na projekty 10-tisíc eur

Mestá a obce majú možnosť sa prihlásiť do programu Obce bližšie k vám.

LUČENEC/RIMAVSKÁ SOBOTA/VEĽKÝ KRTÍŠ. V rámci programu môžu na financovanie svojich projektov získať 10-tisíc eur, pričom celkovo je na ne vyčlenených 100-tisíc eur. Uviedol to hovorca Slovenskej sporiteľne Štefan Frimmer. Práve sporiteľňa a jej Nadačný fond v Nadácii Pontis podporí záchranu a obnovu historických a kultúrnych pamiatok, kultúrne podujatia, ale aj viac zelene vo všetkých regiónoch na Slovensku. Peniaze môžu podľa jeho slov mestá a obce získať napríklad aj na opravu chátrajúcich pamiatok, ale aj na odstraňovanie nelegálnych skládok či na separovanie odpadu. O podporu sa môžu uchádzať aj neziskové organizácie, ktoré odporučí samospráva. Projekty je možné posielať do pondelka 15. apríla cez webový portál Darca.sk, kde sú zároveň uverejnené aj všetky podmienky. Nadácia si uvedomuje, že rozpočty miest a obcí v súčasnosti stihnú väčšinou pokrývať len ich základné potreby. Preto sa rozhodla obciam pomáhať aj vypísaním grantového programu a verí, že podporené projekty skvalitnia obyvateľom miest a obcí každodenný život.