04. 01. 2017 Zodpovedné podnikanie

Slovenské elektrárne pomáhali tým, ktorí sa snažia

Projekt DOM.ov je prvá organizácia, ktorá pracuje s víziou obnovy a rozvoja rómskych lokalít vlastnými silami obyvateľov.

Marián a Janka majú sedem detí. Bývajú v obci Lukov v okrese Bardejov. Rodina obýva polovicu drevenej chatrče, ktorá ako jediná ostala stáť po výstavbe nájomných bytov. Marián sa s rodinou do bytu nedostal. Keď prišla možnosť sporiť si na svoj dom a potom si ho svojpomocne postaviť, pochopil, že je to posledná šanca. Z chabého príjmu si začali mesačne odkladať 50 eur. Vydržali celý rok a splnili tak podmienky pre získanie mikropôžičky na stavebný materiál na nový dom.

Projekt DOM.ov je prvá organizácia, ktorá s podporou Slovenských elektrární pracuje s víziou obnovy a rozvoja rómskych lokalít vlastnými silami obyvateľov. Dnes si sporí na nové bývanie 46 rodín od Šariša až po Košice.

V rámci Vianočného anjela mohli na sklonku minulého roku zamestnanci Slovenských elektrární pomôcť aj inak – splniť želania 38 deťom z týchto rodín. Najmladšie má iba šesť mesiacov. Damiánko z Kecerovských Kostolian žije v dome s dvoma izbami s rodičmi, deviatimi bratrancami, dvoma strýkami a troma tetami.

Zapájame sa nielen ako spoločnosť, ale aj ľudsky. Chceme pomôcť rodinám, ktoré sa snažia a splniť deťom z týchto rodín ich vianočné priania,“ povedala Dorota Kráková z internej komunikácie.

Darček mohli zamestnanci kúpiť a doniesť priamo na pracovisko.